Първи октомври - ден на поезията...и още нещо
Дата: Tuesday, October 06 @ 10:16:06 UTC
Topic:


Оказа се, че 1 октомври е много специален ден от годината. За България той е ден на поезията. От 1975 г. е международен ден на музиката. Тази дата е обявена и за ден на усмивката, в Япония - ден на кафето, а от 1990 г. и международен ден на възрастните хора.


Тези, разнообразни по своя характер поводи, събраха в едно литературната вечер, организирана от библиотеката на НЧ “Методи Драгинов” село Драгиново. Гости на тържеството бяха писатели и поети от Литературен клуб “Никола Вапцаров” - Анна Маргова, Катя Славова, д-р Александър Попов, д-р Любен Атанасов, Милен Налбантов и председателят Александър Кочев. Те прочетоха свои творби, а деца и младежи рецитираха любими стихове. Звучаха и популярни песни по текстове на известни български поети. А красивият глас на младата самодейка Ати Кисимова внесе очарователно усещане за музика и слова.
Пред всички в залата имаше цени книги, дарени сутринта на библиотеката от евродепутата Искра Михайлова.
Младите творци на Драгиново бяха възхитени и очаровани от окуражителните напътствия на гостуващите писатели и поети. В знак на почит и уважение към хората от третата възраст, в края на вечерта младежите станаха на крака и аплодираха присъстващите възрастни хора, сред които и дългогодишните самодейци Цанко Алилов и Милен Налбантов.
Елка Кепчелева, библиотекар в НЧ “М. Драгинов”

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=11044