Насаме с думите на Пейо Пеев
Дата: Tuesday, October 06 @ 10:16:46 UTC
Topic:


На 2 октомври в малката зала на НЧ “Васил Левски” в кв.Каменица си дадоха среща почитатели на поезията. Поводът бе излязлата от печат стихосбирка “Насаме с думите” на каменчанина, живеещ в Ботевград - поета Пейо Пеев.


С песен, изпята от Асен Градански, започна поетичната вечер, а председателят на Литературен клуб “Никола Вапцаров” Александър Кочев откри срещата с думите, че Велинград е поетичната столица на България. Само в рамките на един месец в залите на нашите читалища велинградчани и гостите на града ни се срещат с 8 известни български творци.
Литературният критик Марин Кадиев, който вече 40 години среща поетичната ни общественост с творците на България и има зад себе си над 9000 такива срещи в цялата страна, се обърна към залата с думите: “Духовни хора, вие сте такива, защото само четящият човек е духовен човек”. Той определи Пейо Пеев като един от големите съвремени поети на България, за когото род, родина, Каменица са свещени и вечни и затова вълнуват и разплакват.
Доказателство за оценката на Марин Кадиев бяха сълзите в очите по време на вълнуващия сърцата рецитал по стихове на поета Пейо Пеев в изпълнение на Ани Шопова.
Веска Божкова

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=11045