Сърница получи дарение от Швейцария
Дата: Tuesday, October 06 @ 10:23:50 UTC
Topic:


Община Сърница получи дарение от сдружение “Солидарна Швейцария - Източна Европа”. Дарен е дизелов агрегат, който ще допринесе за преодоляването на тежката зимна обстановка и честите прекъсвания на тока. От общината съобщиха, че предстоят срещи с ръководството на ЕВН за определяне на начина и мястото на включване на агрегата в ел. мрежата.


От сдружението “Солидарна Швейцария - Източна Европа” са дарили още и оборудване за здравната служба: 4 инвалидни колички, легло за преглед, 9 помощни средства за ходене и столове за посетители.
От името на кмета и жителите на община Сърница е изпратено благодарствено писмо до д-р Меглена Плугчиева - посланик на България в конфедерация Швейцария и княжество Лихтенщайн. В благодарственото писмо до посланика от община Сърница е изразена готовност сътрудничеството с Швейцария да продължи, като следваща стъпка да бъде побратимяване и обмяна на опит с община в конфедерация Швейцария и княжество Лихтенщайн.
Благодарствени писма са изпратени и до президента на сдружение “Солидарна Швейцария - Източна Европа” и областния управител Трендафил Величков.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=11049