Гражданско сдружение организира предизборен дебат
Дата: Tuesday, October 06 @ 10:41:46 UTC
Topic:


Гражданската инициатива “За запазване на Община Велинград като екологично чист регион без рудодобив” обяви, че организира открит обществен дебат. За участие в дебата ще бъдат поканени всички кандидати за кметове на общината и водачите на листи за общински съветници.


Темата ще бъде “Запазване на Община Велинград като екологично чист район”, съобщи председателят на Гражданската инициатива Васил Тодев. Тъй като проблемът е от изключително значение за местната общественост, е важно да бъде чуто мнението на претендентите за местната власт за потенциалните възможности за развитие на рудодобив на територията на общината и свързаните с тази дейност опасности за екологичното и социално-икономическо равновесие в района.
Дебатът ще се проведе на 15.10.2015 година (четвъртък) от 17:30 часа в голямата зала на Община Велинград и ще бъде отворен за жителите на Общината.
Според регламента на обсъждането всеки от кандидатите за общински кметове и водачи на листи за съветници ще има възможност да изложи своята позиция (за или против) за перспективите за развитие на рудодобив в района в рамките на 3 минути. Към участниците ще има и 3 уточняващи въпроса по темата, на които ще имат на разположение 2 минути за отговор.
За първи път местно гражданско сдружение се нагърбва с нелеката задача да организира предизборен дебат по важна за всеки жител на община Велинград тема. През февруари 2015 г. Гражданската инициатива “За запазване на Община Велинград като екологично чист регион без рудодобив” събра над 11 000 подписа на граждани на Велинград и околните селища, които са против рудодобива в нашия регион. След проверка на ГРАО подписката бе обявена за отговаряща на законовите изисквания и бе връчена на общинската власт като легитимен израз на волята на подписалите я жители на община Велинград. С предстоящия обществен дебат за пореден път Гражданската инициатива повдига темата, която пряко засяга бъдещето на Велинград и региона. Дебатът ще хвърли светлина по позициите за и против рудодобива на кандидатите за общинската власт през следващите 4 години и така ще помогне да хората да вземат своето решение за кого да гласуват на предстоящите местни избори.
Темпо





This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=11056