Учителка-поетеса изнесе юбилеен рецитал
Дата: Thursday, October 15 @ 15:07:22 UTC
Topic:


На 8 октомври в кафе “Cinema” се проведе юбилеен рецитал на учителката по литература, станала поетеса, Евгения Хука-Вълкова. Тази година е юбилейна за г-жа Вълкова, защото навършва 80 години. Тя е дъщеря на руски емигранти, дошли в България в началото на 30- е години на миналия век, родена е в Чирпан, завършва ”Руска филология” в СУ “Св.Кл. Охридски, живяла и работила като учител в града на Пеньо Пенев - Димитровград, а днес живее в Хисаря. До момента е била съавтор в литературни сборници и има издадени четири стихосбирки.


Представяйки я, председателят на Литературен клуб “Н. Вапцаров” Александър Кочев каза, че сред публиката са един скъп приятел на учителката-поетеса - учителят Никола Колев и една нейна ученичка, на която е била класен ръководител - уважаваната от велинградчани д-р Костадинова. Той благодари на общината и на читалището, както и на членовете на Литературен кръг “Свободна мисъл”, които участват активно в пособни срещи.
Евгения Хука-Вълкова изуми с великолепния си юбилеен рецитал, който сама поднесе на публиката и заслужи бурните й аплодисменти. Да си на 80 г. и да “облечеш” дните на прехода в красиви стихове, да не забравяш, че “Любовта на всички възрасти е покорна”, а преклонението пред родината България да е пред и над всичко, е не само за уважение, но и за дълбок поклон.
Веска Божкова

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=11062