Кандидати за общински съветници от Местна коалиция “Бъдеще за Община Велинград”
Дата: Thursday, October 15 @ 15:39:49 UTC
Topic:


Костадин Велев, икономист
Време е за избори. Време е за равносметки и обещания. Време е отново, като граждани, да направим своя избор дали да продължим по добре познатия път или да променим нещо.
Като млад човек, който активно спортува и се интересува от спорт, смятам, че политиката, която се води от страна на общинската администрация към спорта е, меко казано, недостатъчно ефективна

. До преди няколко години велинградчани се гордееха със своите шампиони, а сега? И как да бъде по-различно, щом двете основни спортни съоръжения - градският стадион с прилежащата закрита зала и закритият плувен басейн се рушат или са със “сложна” собственост.
Заради състоянието, в което се намира в момента закритият басейн, общината загуби всички важни домакинства на плувни състезания от държавното плувно първенство(“Златна рибка”, ”Весел делфин” и държавното първенство по плуване за ветерани). А как беше?
Заради липсата на адекватно решение относно собствеността на градския стадион и залата, втората се руши (дъски вместо врати и прозорци, падащи мазилки от тавана, спукани тръби на парната инсталация), а тази зала е единствената възможност за трениране/спортуване на закрито. А как беше?
Наличието на модерни спортни бази би подпомогнало и развитието на туризма, тъй като много от професионалните спортни клубове в страната проучват възможността за подготовка във Велинград. Но къде да я проведат?
Все повече хора осъзнават необходимостта от спортуване. Трябва да се потърси възможност за изграждане на открити спортни площадки за футбол, баскетбол, тенис.Трябва да се потърси възможност за допълване с повече фитнес уреди на парковите площадки.
Това, което ме подтикна да се кандидатирам за общински съветник, е желанието ми да работя за възраждането на спорта в община Велинград, както и за изграждането на по-добра спортна инфраструктура за всички любители спортисти. Спортът е здраве, а здравето богатство! Вашите идеи в нашите ръце!

Петър Гърбев, икономист
Туризмът е двигателят на нашата община и поради тази причина основна част от вниманието от страна на местната власт трябва да бъде насочено в тази област. Важен фактор, който би допринесъл за развитието на туризма и удовлетвореността на жители и гости на града ни, ще бъде създаването на нови места за развлечение - ледена пързалка, допълнителни атракции на централния плаж, обособен и регулиран екопазар, тенис център с открити и закрити кортове, зали за футбол, скуош и др. Ще работим за откриване на нови туристически забележителности и обекти за посещение на територията на община Велинград. Ще се стремим туристическите символи на града да бъдат поддържани в отлично състояние - нещо, което до момента не се случва.
За да се харесва на туристите и съгражданите ни, градът трябва да е привлекателен, светъл, чист и сигурен. В тези направления трябва да бъдат насочени усилията на всички нас, ОБЕДИНЕНИ около общата кауза. Нужно е тясно сътрудничество с туристическия бранш, с цел запознаване с основните и текущи проблеми и своевременното им разрешаване.
Изграждането на стратегия за туризма и план за реализирането и е от първостепенно значение. Именно по този начин би се гарантирал интересът на хората, инвестирали в този сектор, на посетителите и жителите на общината.

ПРИЕМНА ЗА ГРАЖДАНИ на независимия кандидат за кмет на Община Велинград Ангел Манолов и кандидатите за общински съветници от МК “Бъдеще за община Велинград”: всеки ден от 12 до 23 октомври 2015 г. в предизборния щаб, който се намира в сградата на ъгъла на ул. “Хан Аспарух” и ул. “Св.св. Кирил и Методий” в центъра на Велинград. Заповядайте с вашите въпроси, предложения и мнения!
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=11077