Ангел Манолов, независим кандидат за кмет на Община Велинград
Дата: Thursday, October 15 @ 15:42:49 UTC
Topic:


Обичам града си и познавам до болка проблемите му. Имам воля, решителност и потенциал да търся и да намирам решения на проблемите, да работя в сътрудничество с всички единомислещи, да търся и да се вслушвам, да бъда разумен. Кандидатирам се за кмет с ясна позиция по няколко важни за региона ни теми:


Ресурсът за обществените минерални чешми в града, трябва да бъде запазен. Не трябва да допускаме чешмите, които сега работят, да пресъхнат. Тези чешми да имат и по-добър вид. Оформянето на мини зони за отдих до тях (там, където това е възможно). Акцент върху извор “Власа” - хигиенизирането на санитарната зона, почистването и ремонтирането на терена около извора
Категорично против рудодобив в региона! Не съм на това мнение защото има избори, а защото вярвам и съм убеден,че това е правилната позиция. Няма да променя мнението си и след изборите, без значение какъв ще бъде изборният резултат. Поздравявам Гражданската инициатива “За запазване на Община Велинград като екологично чист регион без рудодобив” за организирания от тях открит обществен дебат на тема “Запазване на Община Велинград като екологично чист район”. Този дебат с останалите кандидат кметове ще бъде още една възможност публично да заявя, че съм против рудодобива.
Няма да се отказвам от идеите за нова визия на Клептуза, няма да спра да търся и проучвам всички варианти за осигуряването на финансиране за такъв проект. Но докато чакаме: почистване от калта и тинята на езерата, ремонтиране, освежаване , изчистване на боклуците, допълнителено озеленяване, атракционно осветление са реални и нужни бързи действия. Общината, като стопаниин на Клептуза, трябва управлява и развива сама атракциите там. Клептуза може да се превърне и в сцена. Там е място за организиране на концерти, изложби .
Обезпокоен съм от състоянието на гробищните паркове. Като кандидат за кмет смятам да отделя специално внимание на чистотата и поддръжката им в цялата община. Ще държа да се следи за редовното им почистване, ремонт на обредната зала на Централния гробищен парк, повече кошове за отпадъци, ремонт на оградите са бързи и възможни действия
Бездомните кучета - нужна е спешна ревизия на бюджета за ясна картина дали общината има ресурс да започне изграждането на приют или център за временно настаняване на животни. Подобна справка, но на имотното състояние, ще даде яснота има ли подходящи терени за такъв обект. Срещи, разговори и установяване на сътрудничество с неправителствени български и чужди организации за защита на животните, търсене на добри практики и общи действия за справяне с проблема.
Каруците. Голяма част от тези каруци са без регистрационни номера, липсват им светлоотразитени елементи. Неотложно е поставянето на ограничителни табели за тези превозни средства и преди всичко завишаването на контрола по събираемостта на глобите. Акции за отклоняване на каруците от главните улици, указване с табели на обходни маршрути. Повече контрол, проверки, глоби и общи действия с органите за контрол на автомобилния транспорт.

ПРИЕМНА ЗА ГРАЖДАНИ на независимия кандидат за кмет на Община Велинград Ангел Манолов и кандидатите за общински съветници от МК “Бъдеще за община Велинград”: всеки ден от 12 до 23 октомври 2015 г. в предизборния щаб, който се намира в сградата на ъгъла на ул. “Хан Аспарух” и ул. “Св.св. Кирил и Методий” в центъра на Велинград. Заповядайте с вашите въпроси, предложения и мнения!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=11078