Иван Лебанов играе за победа на първи тур
Дата: Thursday, October 15 @ 15:46:20 UTC
Topic:


“Не допускайте Велинград да попадне в нечисти ръце! Спечелете на първия тур!” - такъв призив отправи лидерът на БСП Михаил Миков на откриването на кампанията на независимия кандидат за кмет на община Велинград Иван Лебанов и кандидатите за общински съветници от БСП.


На откриването на 8 октомври в Къщата на Цвета се събраха членове и симпатизанти на левицата и хора, които подкрепят кандидатурата на Иван Лебанов за трети кметски мандат. Сред официалните гости наред с Михаил Миков бяха зам.-председателят на БСП и на Народното събрание Янаки Стоилов и председателят на Българския параолимпийски комитет Илия Лалов.
За начало на предизборната кампания бе избрано представянето на новата книга на Михаил Алексиев “Иван Лебанов и Велинград”. Тя е продължение на издадената през 2012 г. “Скиорът на века”, като проследява ролята на почетния гражданин и най-дълговременен кмет в най-новата история на Велинград с много факти и снимки. Михаил Алексиев открои постигнатото през двата кметски мандата на Иван Лебанов и подчерта, че в момента Община Велинград е съоръжена както никога досега с планове и проекти за своето бъдещо развитие и сме сред 39-те български градове, които са най-подготвени за следващия програмен период на Европейския съюз. Г-н Алексиев каза още, че кметското място не е “в кърпа вързано”, защото емисари в града и по селата работят против кандидатурата на Ив. Лебанов, а управляващата партия не жали средства.
В емоционално слово Иван Лебанов благодари за доверието на хората, което е чувствал 8 години. Той припомни каузите, за които се е преборил заедно със своя екип и съмишленици: върнал е името на Велинград, който преди години беше известен като феодален град; върнал е емблемата на курорта - Клептуза, провел е конкурс и отново ще прикани хората да си кажат мнението, защото то е най-важното; върнал е 2 от находищата на минерална вода, благодарение на което всички пенсионери и деца до 12 г. ползват общинските бани безплатно. В община Велинград има социална справедливост, развиват се спортът и културата, каза Ив. Лебанов. За пореден път той изрази позицията си против откриването на волфрамова мина и за рестарт на новия проект “Сютка”, който ще реши проблемите на Велинград с безработицата и туризма. На финала г-н Лебанов заяви, че тези, които режат горите на Велинград, сега искат и общинската собственост и призова това да не се случи.
Председателят на БСП - Велинград Георги Янчев представи листата с кандидати за общински съветници и изтъкна, че от всички 17 листи само тази на социалистите е подредена от членовете на партията, а не е спусната от централата или наредена от един човек. Той също призова на 25 октомври хората да гласуват за Иван Лебанов и то така, че да няма балотаж.
Михаил Миков определи като успешни двата кметски мандата на Иван Лебанов, изтъквайки, че те не са го променили като човек. Той благодари на досегашните съветници за търсенето на социални решения, което е основание да се твърди, че преобладаващата политика в община Велинград е социалистическа. Според лидера на БСП екипът на левицата във Велинград е доказал, че може да намери общи решения с други партии за местна политика в името на хората, които ще оценяват делата и свършената работа.
Елена Баева

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=11079