Деца и юноши преполовиха полусезонa
Дата: Tuesday, October 20 @ 10:05:13 UTC
Topic:


В първенството за деца в Областната футболна група (ОФГ) - Пазарджик за сезон 2015/2016 г. участват 12 отбора. Сред тях са тимовете на “Чепинец” (Велинград) и “Левски” (Ракитово). Изиграха се вече срещите от първите шест кръга, които дават представа за моментното състояние на отборите.


Възпитаниците на треньорското дуо Ангел Минчев - Стефан Караманов показват стабилна игра и постоянство, като постигнаха 100% успеваемост, записвайки 6 поредни победи (последната като домакин на “Оборище” с 5:0) с голова разлика 36:1. В регионалното дерби срещу “Левски” в Ракитово те се наложиха безапелационно с убедителен резултат 0:7. Детският тим на “Чепинец” е с пълен актив от 18 т. и заема второто място във временното класиране, отстъпвайки само по голова разлика на лидера “Хебър-1918 I” (Пазарджик). На 24 октомври е дербито между двата отбора в Пазарджик, когато може да се реши кой ще оглави еднолично групата. Децата от Ракитово под ръководството на треньорите Попчев и Янушев също се представят достойно и заемат 4-то място след 4 победи и актив от 12 точки.
В областното първенство при юношите старша възраст също участват 12 отбора, като два са от Велинград - “Чепинец” и “ПГГС Христо Ботев”. Там е и отборът на ФК “СОУ Климент Охридски” от Ракитово, воден също от треньорите Попчев и Янушев. След първите 5 кръга юношите на “Чепинец”, водени от треньора Митко Ваклинов, заемат 3-то място с актив от 12 т. и голова разлика 20:7 след 4 победи (последната като гост в Ракитово с 1:6) и само 1 загуба, допусната при гостуването в Пазарджик на лидера “Хебър”. Отборът на “Горския техникум” с треньор Димитър Муртин тази година започва с почти напълно нов състав. От миналия сезон са останали само 3 момчета, а основата сега са ученици от 8. и 9. клас, които тепърва ще се обиграват. Поредицата от загуби няма да откажат момчетата да преодолеят сегашното си неубедително представяне и скоро ще покажат истинските си възможности. Другият ученически клуб на “СОУ Климент Охридски” от Ракитово при своя дебют в първенството вече натрупа актив от 5 т. след 1 победа (но първа и историческа в 3-я кръг - 9:3 срещу “Локомотив” Септември ), 2 равни мача и 2 загуби.
Георги Дишлянов





This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=11082