Нови приятелства в Биело поле
Дата: Tuesday, October 20 @ 10:22:59 UTC
Topic:


Ротари клубовете от Велинград и Биело поле (Черна гора) написаха още една обща страница от своята история, започнала с побратимяването през юни тази година. От 8 до 10 октомври членове на Ротари клуб - Велинград гостуваха в черногорския град по покана на домакините, които им оказаха сърдечно гостоприемство. Тазгодишният президент на велинградския клуб Моника Писарева сподели, че са изключително благодарни на приятелите от Биело поле.

Като истински широко скроени хора от Балканите те са направили всичко възможно, за да покажат историята, забележителностите и красотите на тази северна част от Черна гора - Биело поле, Колашин, Плав, Гусине и др.
Ротари клубът в Биело поле има много активна дейност в полза на местната общност . Сред успешните проекти е организирането на традиционните поетични вечери на името на поета Ристо Радкович. За тяхното утвърждаване като международни огромна роля има работата на художника-ротарианец Абас Диздаревич, който през 2014 г. участва в пленер във Велинград и вложи много положителна енергия за побратимяването на двата клуба. Благодарение на партньорските връзки с общинската изпълнителна власт лично кметът на Биело поле Александър Журич е приел велинградските ротарианци на официална среща. Той е представил възможностите на региона за развитие на туризма и е подарил на велинградския клуб картина от местен художник.
Контактите на ротарианците ще продължат с общото желание за приятелство и партньорство, които да бъдат от полза за хората и регионите на Велинград и Биело поле.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=11085