Забавно, приятно и вкусно!
Дата: Tuesday, October 20 @ 10:24:43 UTC
Topic:


На 16 октомври, в Световния ден на хляба, централният площад във Велинград се превърна в сцена за празничната програма, организирана от учителите и учениците от ПГИТ “Алеко Константинов”. За пореден път те отбелязаха празника на хляба, но тази година насочиха усилията си и към възстановяване на хубавата, но позабравена традиция в нашия град “Празник на картофите”. По този повед бяха припомнени любопитни факти и интересни моменти от историята на картофите и за важната роля, която те имат в българската кухня.


Празничната програма започна с танц на мажоретния състав към Духовия оркестър “Димитър Мечев” и включваше още изпълнения на малките мажоретки от ЦДГ “Еделвайс”, таланти от ДЮВИШ “Звънче” и танцьори от КСТ “Импулс”. Гост на празника беше готвачът шеф Пеньо Иванов, инициатор на идеята за създаване на движението “Пазители на традициите”. Стана ясно, че във фейсбук страницата на тази група има номинации и в раздел “Кулинария” е посочена и Тодорка Ланджова, помощник-директор в ПГИТ “Алеко Константинов”.
На финала домакините поканиха присъстващите да опитат от разнообразните видове хляб, хлебчета, питки, погачи, както и от различни ястия, в които са използвани картофи. Така празникът съчета 3 в 1 - забавно, приятно и вкусно!
А Дневният център за възрастни хора с увреждания благодари от сърце на ръководството на ПГИТ "Алеко Константинов" за предоставените вкусно приготвени изделия.
Георги Дишлянов

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=11086