Среща с почетния консул на Германия
Дата: Tuesday, October 20 @ 10:30:39 UTC
Topic:


На 12 октомври кандидатът за кмет на Община Велинград от ПП ГЕРБ д-р Костадин Коев се срещна с Почетния консул на Германия в Пловдив и представител за региона на Българо-германската индустриално-търговска камара д-р Марияна Чолакова. Като добър бизнесмен и мениджър, д-р Коев представи състоянието и перспективите пред фирмите от мебелния бранш в Община Велинград.

Той изтъкна и тревогата си за слабия интерес да се инвестира в производство в общината ни и за липсата на банкови механизми и програми за стимулиране на технологичното обновление на производството .
Г-жа Чолакова представи състоянието на българо-немските делови отношения и възможностите за сътрудничество между БГИТК и фирмите от Велинград. Тя се съгласи с изводите за трудната бизнес среда и практика в България, особено за новите инвеститори и за технологичното оборудване. “Затова в бъдеще в района на Велинград ще развиваме повече биоживотновъдство и биоземеделие и ще разчитаме на Вашата експертна помощ за усвояване на добрите немски практики”, заяви накрая г-н Коев. Почетният консул на Германия д-р Чолакова прие поканата да посети Велинград и обеща в близките месеци на място да се запознае с бизнеса в община Велинград.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=11088