Майки правят къщички за книги в детските градини
Дата: Tuesday, October 20 @ 10:34:53 UTC
Topic:


Майки от Велинград подеха инициатива, с която искат да покажат на децата в детските градини, че четенето на книги не е скучно задължение, а удоволствие. В отговор на тяхната молба в събота, 17 октомври, в Къщата на Цвета много хора донесоха детски книжки. С тях във всяка от детските градини в нашия град ще бъдат направени къщички за книжки. Те ще играят ролята на малка свободна библиотека, от която всяко дете ще може да си избере книга, да я върне и да вземе следващата.


Цвета Велева разказва как се е родила идеята: “Всички майки носим детски книжки в градините, но повечето от тях са вече четени и препрочитани. Решихме, че ще е добре да ги разменим и така стигнахме до идеята за библиотека - взимаш книга и връщаш. Вместо книжките да стоят по рафтовете вкъщи, децата получават ново и интересно четиво. Искаме да покажем на най-малките, че четенето носи удоволствие, а не е само задължение. Идеята тръгва от детските градини, за да научим най-малките да обичат книгите още преди да тръгнат на училище.”
Сред многото майки, които донесоха книги за бъдещите къщички за книги, е Борислава Златарева: “Много харесвам инициативата. Децата ще бъдат приятно изненадани и ще ги привлече идеята за библиотека, от която могат да вземат книжка и след това да я сменят с друга”.
Полезната идея има нужда и от подкрепа за направата на самите дървени къщички за книги, за да има във всяка детска градина. Майките разчитат, че във Велинград ще се намерят хора, готови да помогнат.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=11089