Обръщение от кандидатите за общински съветници от БСП–Велинград
Дата: Tuesday, October 20 @ 11:02:37 UTC
Topic:


Уважаеми съграждани, Тази неделя, 25-ти октомври, е ден важен за всички нас. Предстоят ни местни избори. На този ден ние с нашия глас ще определим как искаме да живеем, как да изглежда градът ни, в каква посока да се развива. Нека отделим от свободното си време на 25-ти октомври и отидем да гласуваме. Само по този начин ще изразим своята воля и ще попречим съдбата ни да се определи от купени и манипулирани гласове.Много добри неща се случиха за нашата община през последните години:
- усвоени над 60 милиона лева по евро програми - разкрити множество социални услуги: Дневен център за възрастни хора с увреждания, Дневен център за деца и младежи с увреждания, Защитено жилище за възрастни хора с увреждания “Велина”, Център за настаняване от семеен тип, Център за обществена подкрепа, Обществена трапезария, услуги “Личен асистент” и др.
- подобряване на инфраструктурата: подмяна на ВиК системата и цялостно асфалтиране на бул. ”Александър Стамболийски” и ул. “Юндола”, цялостна реконструкция на бул. ”Съединение” и площад “Македония” - асфалтиране, велоалея, подмяна на храсти и дървета, ново улично осветление; повечето паркове в града вече изглеждат по нов модерен начин, с детски площадки и фитнес уреди на открито; асфалтираха се и много малки и странични улички; изградиха се две кръгови кръстовища и нови фонтани в кварталите на града; изгради се нова водопроводна система на селата Грашево, Мечо корито, Бирково, Враненци, Горна Дъбева.
- с европейски средства се закупи модерна техника за общинската болница; бяха санирани почти всички училища и детски градини във Велинград, Света Петка, Драгиново, Пашово, Кръстава; бяха изградени в някои от тях и многофункционални спортни площадки.
- спортните клубове, пенсионерските клубове, читалищата винаги са имали твърдата подкрепа на общината и са получавали съдействие, за да може децата да спортуват, самодейците да творят, а пенсионерите да имат клубове, в които да се събират и да си общуват.

Уважаеми съграждани, ако на 25-ти октомври получим вашата подкрепа, ние ще работим за: - реализиране на нови европейски проекти, чрез които нашият град да става все по- привлекателен и да се разкриват нови работни места - запазване на общинската собственост:
общинска болница, минерален плаж, общински пазар и др.
- утвърждаване на Велинград като туристическа дестинация. Затова ние сме твърдо против изграждане на волфрамова мина и сме за проекта “Сютка”
- запазване на статута на Велинград като една от най-социалните общини с грижата си за децата, възрастните хора, хората с увреждания, спортните клубове и читалищата
За да се случат тези неща, нашата община има нужда от силен и независим кмет, какъвто е Иван Лебанов, както и от общински съветници, които не влизат в схеми и не гледат личните си интереси, а се грижат за добруването на хората.

Скъпи велинградчани,
Нека на 25-ти октомври излезем и гласуваме. Подкрепете ни с бюлетина № 4 за независимия кандидат за кмет на Община Велинград Иван Лебанов и с бюлетина №16 за кандидатите за общински съветници от БСП- Велинград!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=11096