Защо съм независим кандидат за кмет отново?
Дата: Tuesday, October 20 @ 11:06:10 UTC
Topic:


Защото наистина съм независим! В екипа ми през годините са работили хора с различна партийна и етническа принадлежност.
Защото искам да използвам потенциала на хората, без да ги деля и винаги заедно. През годините съм се доказал с ясна, твърда и категорична позиция по всеки въпрос или проблем. Примерите са достатъчно много.


Независим кандидат съм, защото наистина съм независим от политически сили и нечисти бизнес интереси. По тази причина бях и в тефтерчето, наречено “Златанов”. Текстът в него гласеше “Лебанов - изчакване - удар!”.
Защо се “самозапалиха“ два служебни автомобила на Кмета на Община Велинград?
Защо е всичко това?
Кой спира нечистите бизнес интереси в Общината? Кой спря високото строителство и плътност на застрояване във Велинград?
Кой не позволява разпродажбата на общинската собственост - Общинска болница, Централен минерален плаж, Общински пазар и застроените площи на парк “Клептуза”?
Искам вашето доверие отново, защото:
Моят екип спечели проекта “Велинград - интегриран град на бъдещето”, в който са разработени проекти на обща стойност 550 000 лв.
Моят екип, след 3-годишен труд, подготви стратегическите документи за Общ устройствен план на Община Велинград и Общински план за развитие 2014-2020 г. Подписан е договор с Министерството на регионалното развитие за реализация на проекти за над 16 млн. лева.
Моят екип допринесе Велинград да се сдобие с приза “Най-добре провеждана социална политика”.
Велинград беше признат за “Най-зелен град” от читателите на вестник “24 часа” и слушателите на радио “Дарик”.
Моят екип работи непрекъснато и последователно за реализиране на спортно-туристическия комплекс “Сютка”.
Моят екип води твърда и последователна политика за неразработването на мината за добив на волфрам.
Моят екип узакони и урегулира ски-пистите в месностите Юндола и Старина.
Моят екип смени статута на собствеността от държавна в общинска на символа на Велинград - парк “Клептуза” и на пощата в кв. Чепино. Моят екип върна на Общината минералните находища „Каменица“ и “Драгиново“. Благодарение на стопанисваните от общината бани подсигурихме на всички пенсионери и деца до 12 години веднъж в седмицата да ги ползват безплатно.
Моят екип работи за възстановяване на водопровода “Самоводица“ и продължава работата по водопровода “Чукура“.
Моят екип работи за придобиване на статут и обособяване като курортни зони на местностите Кара тепе и Начовото.
Моят екип в момента работи усилено за изнасянето на транспортния трафик на международен път Е-75 от центъра на града в посока Абланица, Цветино, Аврамови колиби.
Моят екип работи в посока паважът и тротоарните плочки, които са извадени от бул. “Съединение”, да бъдат пренаредени в крайните квартали на Велинград и на други места.
Моят екип не позволи и няма да позволи да се разруши Културният дом.
Моят екип ще продължи да подпомага съществено културата в общината - читалища, духов оркестър и мажоретен състав, театралната трупа, черковния хор, естрадните, фолклорните и танцови състави, поетическите клубове.
Моят екип обръща сериозно внимание за развитието на спорта - цялата спортна база е на издръжка на Общината, за разлика от други общини. Финансово подпомагаме спортните клубове за дейност, като ползват безплатно материалната спортна база, както и спортистите ветерани.
Моят екип узакони християнските и мюсюлманските гробищните паркове на територията на цялата община - те са разширени, оградени и узаконени като урегулирани позелени имоти.
Моят екип е създал звено, занимаващо се с намаляването на популацията на бездомните животни. Всички знаем, че това е национален проблем, който трябва да бъде решен с промяна на законодателството.
Защо спирам до тук? Има още много неща, които са свършени, но има и много други, които трябва да се свършат, особено в сферата на инфраструктурата (водоснабдяване, канализация, асфалтиране, осветление).
Подчертавам още веднъж, че съм управлявал Община Велинград честно и отговорно!
Ако получа отново вашата подкрепа, ще продължа с всички вас - ЧЕСТНО И ОТГОВОРНО!
Иван Лебанов, независим кандидат за кмет на Община Велинград

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=11097