На международен горски конкурс в Суздал
Дата: Tuesday, October 27 @ 17:17:18 UTC
Topic:


От 27.09. до 03.10.2015 год. в град Суздал - Русия се проведе XII Международен младежки горски конкурс. Той се провежда ежегодно от 2004 год. Конкурсът си поставя за задач да съдейства за: сътрудничеството между младежите от различни страни, формирането у тях на екологично мислене, обмяна на лесовъдски знания и придобиване на практически опит, а също така и да привлече вниманието на световната общественост към проблемите на гората.

Всяка година той е в различни краища на Русия. Участниците представят своите работи пред международно жури, отговарят на въпроси като използват презентации, таблици, графики, плакати на един от двата работни езика: руски или английски. След представянето на всички работи журито определя победителите.
Участие взеха учащи се от 29 страни. Представени бяха 35 разработки. Тази година в конкурса участваха учениците Красимир Цанков от 12 клас на ПГГС “Хр. Ботев” Велинград и Личо Личев от 12 клас на ПГГСД “Сава Младенов” Тетевен с ръководител Снежанка Гончева от ПГГС “Хр. Ботев”. Темата на конкурсната работа бе: “Да опазим българската гора от пожар”. Учениците представиха своя материал на руски език. Те се представиха добре, за което получиха награди. При закриването на форума всеки от участниците засади фиданка и така се оформи липовата алея на град Суздал.
Момчетата бяха посрещнати радушно от своите връстници. Общуваха свободно и създадоха много нови приятелства. Аниматори се грижеха за приятното прекарване на свободното време. Организаторите предоставиха на участниците възможност да се запознаят със забележителностите на градовете Суздал и Москва. Това остави у всички незабравими преживявания.
Снежана Гончева

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=11102