С хранене и спорт към здравословен живот
Дата: Tuesday, October 27 @ 17:23:21 UTC
Topic:


СОУ “Св.св. Кирил и Методий“ Велинград вече втора година работи по проект на програма ERASMUS+ на тема “STRONG BODY - HEALTHY LIFE”. Проектът е свързан с хранене и спорт, предпоставка за здравословен начин на живот. В тази връзка на 19.10.2015г. във Велинград на четиридневно посещение пристигнаха учители от Полша, Румъния и Турция.


Първия ден в залата на училището гостите гледаха презентации за България, Велинград и СОУ “Св.св. Кирил и Методий”. Обсъди се работата по проекта до този момент. Всички разгледаха училището и се възхитиха от кабинетите по английски и немски език, информатика, история и география. Бяха посрещнати с радост и от малките ученици от втори и четвърти клас в новооткритите светли и красиви стаи, оборудвани с цветни маси и техника. Предизвика интерес и мултимедийният кабинет на училището, в който техниката е съвременна и модерна.
Вторият ден бе изпълнен с приятни изживявания при посещението на Пловдив. Бе разгледана старата и новата част на града, което допълни представата на гостите за България с възрожденския дух, славно минало и традиции.
Третият ден е ден, в който се обсъди предстоящото идване на учители и ученици във Велинград през месец април 2016 г. Очертани бяха дейностите за ползотворно пребиваване на гостите от Румъния, Турция и Полша във Велинград. Учителите получиха сертификати и брошура за работата по проекта.
Огромен интерес за всички представляваше посещението на крепостта Цепина и Палеонтологичния музей в с. Дорково. Учителите бяха впечатлени от откритията, направени от археолозите, и от историческите данни за миналото на България.
Не може да не се отчете удовлетворението на преподавателите от престоя им във Велинград и организацията, дала възможност за спокойна и творческа работа по задачите на проекта. Всички с благодарност и признателност си тръгнаха от Велинград, с надеждата, че поредното идване в СОУ “Св.св. Кирил и Методий” ще им донесе още повече преживявания и предизвикателства.
Лидия Кочева, старши учител

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=11105