3 балотажа в община Ракитово
Дата: Tuesday, October 27 @ 17:49:45 UTC
Topic:


Жителите и на трите населени места в община Ракитово ще изберат кметове на балотаж. От имащите право на глас 12 853 души в местния вот на 25 октомври 2015 г. гласуваха 7680, като избирателната активност достигна почти 60%.


В деня на изборите в ОИК - Ракитово постъпиха жалби за бюлетини с предварително отбелязан вот, за следене на вота чрез разгръщане на бюлетината, за агитация в двора на ОУ “Христо Ботев” в Ракитово и др.
За кметския пост в община Ракитово на втория тур ще спорят Костадин Холянов от “Екогласност”, който има подкрепата на БСП и ДПС и кандидатът на ГЕРБ Любомир Петков. По неофициални данни на първия тур Костадин Холянов има преднина от около 300 гласа.
В Дорково на балотаж отиват Николай Ковачев от БСП с 47% и Александър Мацанов от ГЕРБ с 34.5%. В Костандово също ще има балотаж - между Валентин Вигнев от ДПС с 35.6% и Николай Тумбев от БСП с 28.1%.
Първа политическа сила в Общински съвет - Ракитово е ГЕРБ, следвана от ПК “Екогласност” и ДПС. Окончателното разпределение на местата в новия парламент и имената на избраните съветници очаквайте в следващия брой.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=11119