Сърница избра кметове и съветници от раз
Дата: Tuesday, October 27 @ 17:50:28 UTC
Topic:


Най-младата община в България Сърница е една от малкото, в които местните избори на 25 октомври 2015 г. приключиха само в един тур. Жителите на общината записаха рекорд по избирателна активност за област Пазарджик - 73.9%.


В предизборната камапия в Сърница най-много сили хвърлиха ДПС и ГЕРБ: дойде на крака почти цялото ръководство на ДПС начело с Лютви Местан, а за ГЕРБ агитира председателят на предизборния щаб и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Изборният ден обаче, за разлика от изборите през пролетта, премина без нито една официална жалба от ОИК.
Кандидатът за кмет от ДПС Неби Бозов, който спечели тежка изборна битка преди 6 месеца, отново се поздрави с победата. Той спечели безапелационно още на първия тур 2175 гласа - резултат почти двойно по-голям от този на опонента му от ГЕРБ Аки Пехлеван. Кандидатът на ДПС Антон Мехов е новият кмет на Побит камък, а Медени поляни кмет стана Абдула Абдулах от ГЕРБ.
13-те места в Общинския съвет в Сърница се разпределят само между две политически сили: ДПС ще има сериозно мнозинство с 8 съветници, а ГЕРБ печели 5 места за съветници.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=11120