Изненади в кметствата
Дата: Tuesday, October 27 @ 17:51:21 UTC
Topic:


На 25 октомври 2015 г. 19 села в община Велинград избираха свои кмет - с 8 повече от последните местни избори през 2011 г.
В две от тях имаше само по един кандидат, така че победителят бе предизвестен: със 100% от подадените гласове Пламен Пашалиев от БСП е новият кмет на Цветино и Азиз Халил от ДПС е кмет на Кандьови.


Сред големите изненади на вота е резултатът в Драгиново, където кандидатът на ГЕРБ Бисер маджиров победи с 59.68% досегашния кмет и кандидат на ДПС Бисер Кафеджиев. ГЕРБ спечели и друга знакова битка: за кмет на Кръстава с 53.44% бе избран Салих Узунов от ГЕРБ и така най-дълго кметувалият в цялата община Велинград Мустафа Еюпов загуби поста, този път като кандидат от Местната коалиция “Бъдеще за Община Велинград”. Сходен е резултатът в Пашово, където Мустафа Бандьо от ДПС загуби от събралия 52% подкрепа кандидат на ГЕРБ Хусеин Ходжа. Победа за ГЕРБ в Горно Дъбево записа Мустафа Али с 59%, а в Рохлево Мустафа Пашалиев с 59.9%.
ДПС се поздрави с победа в Грашево, където Асен Мастев спечели 56.44%. В Бутрево Мехмед Асан от ДПС взе с 52%, в Юндола Мехмед Местан победи със 72%, а в Долна Дъбева Мустафа Амза с 66%.
БСП спечели кметските места в Чолаково, където Мехмед Чолаков взе рекордните 95.8% от гласовете и във Враненци, където за Али Ходжов гласуваха 73.7%.
Местната коалиция “Патриоти” печели кметския пост в Абланица, където Гълъбин Мечкарски получи 61.5% от гласовете.
Интересен троен балотаж ще има в Горно Бирково. Там на втория тур ще спорят трима кандидати: Мехмед Меджит от ГЕРБ с 41.88% от първия тур, Балик Калъчев от ДПС и Али Р. Али от МК “Бъдеще за Община Велинград”, които са получили равен резулат - 23.93%.
Троен балотаж ще има и във Всемирци между Джемал Енджевит от ДПС - 33%, Али Джихан от ГЕРБ и Муса Джиханов от БСП с по 22.71%. На балотаж в Бирково ще спорят Красимир Коруджиев от ГЕРБ с 46% и Халил Коруджийски от РБ с 48%. В Света Петка балотажът ще бъде между Красимир Двояков от ЕНП с 29% и Али Тебер от ДПС с 31%. В Алендарова ще избират кмет на втори тур между Ибрахим Алендар от ДПС с 39.6% и Али Алендар от ГЕРБ с 34.6%.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=11121