На 1-ви ноември ще се случи голямата битка между статуквото и промяната
Дата: Tuesday, October 27 @ 18:01:09 UTC
Topic:


- Г-н Коев, предварителните резултати сочат, че Вие и г-н Лебанов отивате на балотаж с почти еднакъв резултат. Очаквахте ли този резултат и какъв е вашият прочит на него?
- Първо искам да благодаря на всички граждани на Община Велинград, които подкрепиха моята кандидатура и моя екип, екипът на ПП ГЕРБ. Това е изключителна отговорност за нас. Специално искам да поздравя Драгиново, Кръстава, Пашови и Рохлева, където вече направиха своя разумен избор и още след първия тур ще имат кметове от ГЕРБ.

Искам да благодаря и на всички граждани, които упражниха правото си на глас. На фона на общата активност в страната, Община Велинград стои много добре и това показва, че велинградчани, въпреки отвращението и недоверието в политиката и политиците, са загрижени за това, което се случва в града и в общината като цяло.
Искам да благодаря и на опонентите, които с малки изключения се опитаха да запазят добрия и позитивен тон на кампанията и така помогнаха на велинградчани да направят своя информиран избор.
Тълкувам този резултат като победа на промяната срещу статуквото, победа на хората, които вярват, че Община Велинград заслужава по-добро настояще и бъдеще. Това е и победа на принципите на доброто управление, които заложихме в нашата програма. Тази победа е много важна, тъй като показва, че промяната е напълно възможна и съм убеден, че все повече наши съграждани осъзнават това. Ако погледнем резултатите на първия тур, ще видим, че гласовете на промяната са много повече от гласовете за статуквото. И ако някои от кандидатите не се бяха изкушили да поставят личния си интерес над принципа “Обединявай и управлявай”, сега въобще нямаше да става дума за балотаж.
Очаквах подобен висок резултат, защото аз и моят екип успяхме да свършим много работа. Срещнахме се с всеки , който искаше, чухме проблемите, бяхме честни, предложихме реални и възможни решения. А и качеството на хората около мен е такова, че създава доверие. И нещо много важно - предложихме реални стъпки за промяна на начина, по който се развива общината, а именно промяната е онова, което в най-голяма степен желаят нашите съграждани. Аз и моята листа получаваме гласове от много различни групи хора - и етнически, и социални, и по възраст, и по местоживеене и това показва, че сме успели да предложим програма и решения, които касаят максимален брой хора. С една дума: хората са ни повярвали,че можем да променим начина на управление.
Нашият висок резултат показва и нещо друго, което мен много ме радва. Не е нужно да си изключително популярен, да си врял и кипял в политиката, за да спечелиш доверието на хората и да получиш подкрепа. Просто трябва да имаш добри идеи, добър екип, да бъдеш честен и да работиш много.
Не трябва да пропускаме и общото доверие в страната към ПП ГЕРБ. Погледнете резултатите в големите градове и ще видите пълната доминация на ПП ГЕРБ. И Това не е случайно. В общините, където управлява ГЕРБ, се работи много, работи се професионално, постигат се резултати и хората оценяват това. Това искаме и ние да се случи тук във Велинград.
- Как ще коментирате картината, която се очертава в Общинския съвет? Ще успее ли ГЕРБ да сформира мнозинство?
- Ясно е, че ПП ГЕРБ ще има най-голямата група в Общинския съвет, но тя едва ли ще бъде достатъчна за мнозинство. През цялата кампания не се уморих да повтарям, че ключът към успешното управление е формирането на конструктивно и стабилно мнозинство между сериозните политически партии, за да изолираме онези, които са превърнали общинските дела в собствен бизнес. При наличието на голяма група от ПП ГЕРБ, това би станало по-лесно. Всяка група в Общинския съвет има избор - дали ще се продължава по старому, или ще се присъедини към нашите принципи на доброто управление. Ние от ПП ГЕРБ сме поели ангажимент към гражданите и няма да отстъпим от принципите, които са залегнали в нашата програма. Който ги споделя и ще работи за тяхното реализиране, може да се чувства наш партньор. Но държа отново да подчертая - времето на далаверата и схемите в Общинския съвет ще приключи в момента, в който стана кмет.
- Г-н Коев, на каква и на чия подкрепа ще разчитате за втория тур?
- Разчитам на подкрепата на всички граждани, които желаят промяната. Резултатите от първия тур ясно показват, че хората в Община Велинград са готови да подкрепят нови идеи, нови принципи, нови хора и най-вече реални и работещи решения. Именно на втория тур ще се случи голямата битка между статуквото и промяната и съм убеден, че всеки, който милее за Велинград, няма да остане безразличен. И ако на първия тур показахме, че промяната е възможна, то на втория тур остава да я направим.
- Вероятно имате пре
двид и някакви форми на политическа подкрепа?
- Всяка една подкрепа е добре дошла, стига тя да е поставена на ясни принципи и публичен ангажимент. Договорки по задимени кабинети, извиване на ръцете и пазарлъци няма да приемем. Ще приемем подкрепата на всяка политическа сила, която желае промяната и споделя нашите принципи за добро управление. Естествено, че предпочитаме да си партнираме със системни партии, в които има ясна политическа отговорност и предвидимост.
И все пак, аз съм далеч от мисълта, че велинградчани са хора, които гласуват под строй и политически заповеди. Гласуването е личен акт и е въпрос на убеждения и съвест. Затова си позволявам да се обърна, към всички съграждани с един прост призив: нека на 1-ви ноември, в деня на народните будители, покажем, че всеки от нас може да бъде будител. Нека вземем бъдещето на Велинград в нашите ръце. Нека направим промяната. Заради нас, заради децата и внуците ни, заради Велинград.





This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=11124