Достойно представяне за “Импулс” на световното
Дата: Tuesday, November 01 @ 10:11:12 UTC
Topic: Спорт


Като повече от достойно бе оценено представянето на Клуб по спортни танци “Импулс” на изминалото световно първенство по латиноамерикански танци за юноши старша възраст, провело се на 29 октомври в Испания. В спортната зала на град Платия ди Аро Георги Михов - Дорина Стоянова заеха 26 място в крайното класиране сред общо 72 двойки от 35 страни. Припомняме, че право на участие в това най-престижно състезание добиват само шампионите и вицешампионите на страните. Нашата двойка се яви и представи “Импулс” и България като шампион на своята страна, а позицията, която заеха, бе коментирана от треньора Петър Милчев като “много добра” с оглед дебюта на двойката на състезание от такъв висок ранг. На първо и второ място се класираха двете състезателни двойки на Русия, а трети останаха представителите на Германия. Това няма да е последното за годината участие на “Импулс” на световно първенство, след като друга двойка на клуба - Спас Цанов - Елена Бучкова, ще участва на световното за стандартни танци през декември в Словения.
Пак през изминалия уикенд представители на велинградския клуб взеха участие и на Откритото първенство по спортни танци на Македония. В Скопие общо 12 наши двойки донесоха куп отличия, между които: Георги Гатев - Вероника Гаджева - 1-во място в латино и 2-ро в стандартните танци; Антон Христов - Мария Косева също 1-во и 2-ро място, но при децата до 11 г. В същата категория Петър Харизанов - Гергана Василева останаха трети. В групата на “Бейзик” (основен фигурен материал) наши двойки окупираха четирите първи места, както следва: Ангел Латев - Борислава Кондакова, Кристиян Йорданов - Петя Филипова, Андрей Минчев - Катерина Харизанова и Стоян Тончев - Йорданка Байрактарова, които спечелиха сребро и от латинотанците. При младежите направи впечатление участието на Гергана Касапска и Евгени Попов, които се завърнаха след 5-месечно отсъствие и заеха 5 и 6-то място в двете категории.
В програмата на клуба следва състезание в Пловдив за Купа “България”, което ще се проведе на 5 ноември, а в края на месеца ще се проведе и зоновото първенство в Пазарджик.
Пред представител на вестника старши треньорът на “Импулс” Петър Милчев заяви, че “благодари” за “загрижеността” и “топлото” отношение на община Велинград, която с нищо не помогна за участието на един от най-успешните си спортни клубове на световното първенство.”
Николай ЙордановThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1705