СЕСИЕН ОБЕКТИВ 27.10.05
Дата: Tuesday, November 01 @ 10:34:51 UTC
Topic: Обектив


ПРЕДСТАВИТЕЛНИ Съветниците одобриха сумата от 5000 лева за представителни разходи на кмета Стоян Дулев. Първоначалната сума бе 3000 лева, но увеличението е заради предстоящите юбилеи на читалища и очакваното посещение на делегация от Китай с желание за побратимяване с Велинград.

ПАМЕТНИК Гласуваните вече 3000 лева за изработката на гипсова отливка за паметника на Николай Гяуров ще се вземат не от парите, останали по проект “Красива България”, а от фонд “Приватизация”. Паметникът на оперния певец трябва да бъде открит през март 2006 г. в градинката срещу неговата къща във Велинград. Гипсовата отливка, изработвана от известния скулптор Владимир Гиновски, ще струва 10 000 лева. Отделно от това общината ще плати за отливането на монумента от бронз, като ще се търси и възможност за съфинансиране от областния фонд “Култура”.

КОНКУРСИ Общината ще обяви повторен конкурс за новопостроения магазин на Пазара, за който досега се водеше съдебна процедура. Условието е магазинът да бъде за продажба на хляб и хлебни изделия. Конкурс ще се проведе и за павилиона за закуски в двора на СОУ “В. Левски”.

СКАТ 18 400 лева ще бъдат пренасочени за изработване на проекти за укрепване на ската под хотел “Елбрус”. От години свлачището е постоянна опасност, към която августовските наводнения прибавиха сериозно пропадане на пътя.

ДНЕВЕН ЦЕНТЪР Съветниците не приеха предложението да бъдат закупени климатици за отопление на сградата в Каменица, която бе определена за Дневен център за деца с увреждания. Те гласуваха исканите средства, но ще се направи анализ дали е по-ефективно да се ремонтира парното, да се направи ново или да се намери друг вариант. Ще бъде търсена и среща със зам.-министъра на труда и социалната политика Ваня Христова, на която да се изясни как общината и министреството ще си партнират при финансирането на Дневния център.

КОНЦЕСИЯ Общинският съвет възложи на кмета Дулев да предложи параметрите на концесия, която ще бъде обявена за паркинг пред хотел “Лайт”. В момента собствениците на хотела ползват 398 кв.м. общинска земя за паркинг, но е възможно на концесия да бъде даден по-голям парцел.

ПРОКУРАТУРА Районна прокуратура - Велинград получи за безвъзмездно ползване през следващите 5 години помещения в общинската сграда на бившето предприятие “В. Горанов”. В тях ще работи и новият отдел за пробация. От 1 ноември 2005 г. помещенията са освободени от Районен съд - Велинград.

УЧИЛИЩА Съветниците гласуваха 5000 лева да бъдат използвани за довършване на ремонта на тоалетните в ОУ “Н. Рилски”. 3640 лева бяха гласувани за подпорна стена на училището в Грашево с уговорка, че сумата ще се плаща от капиталовите разходи за 2006 г.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1714