Обектив 1.11.05
Дата: Tuesday, November 01 @ 10:40:38 UTC
Topic: Обектив


ПРОВЕРКА През изтеклата седмица в Пазарджик се проведе заседание на парламентарната Комисия по бедствия и аварии. Тя реши експерти да извършат проверка на сключените от община Велинград договори за възстановяване на инфраструктурата след наводненията през август. Експертите ще проверяват дали са извършени дейностите, за които са изплатени пари. Зам.-председателят на парламентарната комисия Ф. Беев е съобщил, че Прокуратурата е сезирана за сключени от бившия врид кмет Ат. Водев договори със строителни фирми.

ПРОИЗШЕСТВИЕ Около 13.30 часа на 27 ноември товарен автомобил “Шкода” се е врязал в къща на кръстовището на улиците “Ачовица” и “Деспот Слав” в кв. Каменица. Автомобилът е бил управляван от 27-годишния Р.М. от Драгиново, който е загубил управление, спирачките са отказали и при удара е нанесъл големи щети на къщата на 51-годишния Т.Ш. Първоначалните данни от заведеното следствие са, че шофьорът не е бил употребил алкохол.

БАЙРЯМ През настоящата седмица мюсюлманите ще празнуват втория от двата големи Байряма през годината. По този повод съветниците от ДПС поканиха всичките си колеги на почерпка в хотел “Абир” на 4 ноември - традиция, която се спазва от години.

ЗАДУШНИЦА В навечерието на Архангелова Задушница на 5 ноември е в ход почистването на Централните гробища. В гробищата все още стоят част от наносите от августовските наводнения. От общинската фирма “Стройком” ги извозват и е наложително да приключат до съботата, в която се отдава почит на мъртвите.

ГРЪНЧАРИЦА Комисия от представители на общината и РИОСВ започна проверка по изпълнение на техническото задание за обезопасяване на волфрамовата мина “Грънчарица”. Фирмата, която извършва проучванията на залежите, трябва да обезопаси мината така, че да бъдат изключени произшествия с хора и животни в района.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1717