Родители научават оценки и отсъствия с sms
Дата: Tuesday, November 15 @ 09:50:20 UTC
Topic: Общество и наука


От 10 ноември СОУ “Васил Левски” - Велинград въведе нова и модерна система за оповестяване на оценки, отсъствия и забележки. Родителите на учениците от това училище вече получават информацията чрез съобщения по мобилните си телефони.
СОУ “Васил Левски” е едно от четирите училища в България, които в момента използват системата “Електронно училище”, с гордост обяви директорът Емил Моллов. Достатъчно е родителите да активират (безплатно) функцията, чрез която ще получават sms от електронна поща. И още преди децата им да са се върнали от училище, ще знаят какви оценки са получили през деня, дали са избягали от някой час или пък са получили забележки по отношение на поведението си в училище.
От 15 ноември СОУ “Васил Левски” въвежда още една новост: денонощен стационарен телефон, на който родителите могат да се обаждат за същата информация. Всеки ученик ще има личен код и след въвеждането на цифрите на кода родителят ще получи гласово съобщение за оценките, отсъствията и забележките на своето дете.
Задава ли се краят на познатите ученически бележници и емоциите около тяхното криене, забравяне, загубване и т.н.? Според г-н Моллов все повече учебни заведения ще прилагат новата система “Електронно училище” и СОУ “В. Левски” иска да е сред първите. Едно е ясно: във века на информацията добрите и лошите новини ще ни настигат все по-бързо, където и да сме.
ТемпоThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1728