Играе се училищен футболен турнир
Дата: Tuesday, November 22 @ 10:18:44 UTC
Topic: Спорт


На 7 ноември (понеделник) стартира ежегодният турнир по футбол между училищата от община Велинград. За първи път от тази година възрастовите групи, в които се състезават участниците, са три: V - VII клас, VIII - X клас и XI - XII клас.
На седми турнирът започна с мачове между най-малките. При тях обаче участието бе най-масово - цели 10 отбора. Те бяха разделени на две групи от по 5 отбора, като класиралите се на първите две места се срещнаха и на полуфиналите. Така в първия от тях играха отборите на СОУ “Кирил и Методий” и СОУ “Васил Левски”. След като в редовното време резултатът бе 1:1, според регламента трябваше да се изпълняват дузпи. При тях по-точни се оказаха играчите на СОУ “Васил Левски” и те се класираха на финала с общ резултат 5:4. В другия полуфинал се срещнаха футболистите на ОУ “Методи Драгинов” (Драгиново) и ОУ “Васил Левски” (Грашево). С 2:1 надделяха възпитаниците на Драгиново, а на финала те се изправиха срещу СОУ “Васил Левски”. След много емоции първото място спечелиха учениците на ОУ “Методи Драгинов”, които триумфираха с резултат 3:1. Третото място остана за възпитаниците на СОУ “Васил Левски”, които победиха учениците на Грашево с 5:4.
В следващата група, VIII - X клас, се включиха 8 отбора, като до редакционното приключване на броя се разбраха участниците в двата полуфинала. В единия от тях един срещу друг се изправиха ПГГС “Христо Ботев” и ПГД “Иван Вазов”. В другия полуфинал пък сили премериха ПГИТ “Алеко Константинов” и ОУ “Неофит Рилски”. Резултатите от тези два двубоя, финала, както и резултатите при най-големите, ще научите в следващия брой на вестника.
Николай ЙордановThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1734