Безболезнено решение за шефското място в “Стройком”
Дата: Tuesday, November 29 @ 09:58:46 UTC
Topic: Политика


Инж. Таня Гончева подаде молба да бъде определена за контрольор на общинската фирма “Стройком” и бе единодушно подкрепена от целия Общински съвет. Така безболезнено се реши един сложен юридически казус, за който в. “Темпо” вече писа. Накратко: със съдебно решение г-жа Гончева бе възстановена на поста управител на “Стройком”, от който през миналата година по настояване на тогавашния кмет Фидел Беев местният парламент я отстрани. Така фирмата се оказа с двама управители - възстановената от съда Т. Гончева и избраният от Общинския съвет за временно изпълняващ длъжността до провеждане на конкурс инж. Тодор Кютов. По закон Таня Гончева можеше да се възползва максимално от съдебното решение и да претендира за шефското място и за полагащите се обезщетения. С определянето й за контрольор на дружеството бе постигнат консенсус - и между политическите сили в Общинския съвет, и между съветниците и изпълнителната власт.
Договорът на Т. Гончева като контрольор е със срок от 3 години. На въпрос на съветника Иван Пукнев дали заради новата длъжност в “Стройком” ще трябва да се правят съкращения на ръководен персонал, инж. Кютов отговори, че ще се постарае да няма съкращения на хора, а да се съкращават разходи. Заплатата на контрольорите в общински фирми са равни на 40% от заплатите на управителите.
Елена Баева

Уважаеми читатели на вестник “Темпо” във www.velingdad.com, Ако четете вестника от чужбина или друг град в България, вие сигурно имате различни и интересни гледни точки за случващото се във Велинград. Предлага ме ви да споделите своите идеи за развитието на Велинград, като ни пишете на e-mail: tempo@velingrad.com. Вашата добра идея ще бъде публикувана във вестника като своеобразен коледен подарък за велинградчани. А ако искате специално да поздравите някого във Велинград за Коледа - пишете ни! Очакваме вашите идеи и поздрави до 16 декември 2005 г. Темпо
This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1754