Oбектив 28.11.05
Дата: Tuesday, November 29 @ 10:14:10 UTC
Topic: Обектив


ФУРГОНИ От Гражданска защита осигуриха фургони, в които ще прекарат тази зима семейства, чийто къщи бяха разрушени от августовските наводнения. 18 фургона са подготвени за ромската махала Анезица и 6 за Драгиново. Фургоните са от 4 до 8 местни и не разполагат със санитарни възли. Проблем ще бъде кой ще плаща електрическия ток - по социална програма, от общината или от настанените във фургоните семейства.

Коктейл На 4 декември Община Велинград организира среща-коктейл, на която са поканени представители на местния бизнес и институции. Темата е “Взаимодействие между местната власт и бизнес”, а за място на мероприятието е избран хотел “Абир”.

АКЦИИ Министърът на здравеопазването Р. Гайдарски е изпратил до общините от област Пазарджик писма, с които им напомня, че са акционери в областната многопрофилна болница и ги приканва съобразно акционерното си участие да внесат средства за здравното заведение. Община Велинград притежава около 7% от акциите в МБАЛ - Пазарджик, с което е втора по брой акции след община Пазарджик.

ОРЪЖИЕ При обиск в дома на Ц. К., 46 год., във Велинград са намерени ловна гладкоцевна пушка и патрондаш с ловни патрони 16-ти калибър. Образувано е бързо полицейско производство, тъй като мъжът не е имал разрешително за оръжие и боеприпаси.

ЛИДЕР Изпълнителната директорка на АРР-ЦБИ Васка Милушева взе участие в национален семинар по програмата “Лидер +”, който се проведе в столицата под патронажа на земеделското министерство и Програмата на ООН за развитие. Основната цел на “Лидер +” е създаването на национална мрежа за развитие на селските райони. По темата започва серия от информационни семинари в цяла България. В нашата област сме по-напред и вече е създадена регионална структура на “Лидер +”.

СРОК 2 декември е крайният срок, в който микропредприятия от хлебопроизводството и сладкарството от нашата област могат да подават документи за участие в проект за подпомагането им при въвеждане на системата НАССР. Повече информация за проекта фирмите могат да получат от областната управа.

Уважаеми читатели на вестник “Темпо” във www.velingdad.com, Ако четете вестника от чужбина или друг град в България, вие сигурно имате различни и интересни гледни точки за случващото се във Велинград. Предлага ме ви да споделите своите идеи за развитието на Велинград, като ни пишете на e-mail: tempo@velingrad.com. Вашата добра идея ще бъде публикувана във вестника като своеобразен коледен подарък за велинградчани. А ако искате специално да поздравите някого във Велинград за Коледа - пишете ни! Очакваме вашите идеи и поздрави до 16 декември 2005 г.
ТемпоThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1758