Малшанс за Турал Метков: 11 етапа начело и отпадане заради повреда
Дата: Tuesday, July 11 @ 09:03:13 UTC
Topic: Спорт


Малшанс сполетя велинградския автомобилен пилот Турал Метков в един от най-важните стартове за годината - рали “България”, което е и кръг от Европейския шампионат.
В 11 от общо 13-те етапа на голямото състезание Турал Метков и навигаторът му Паков са първи в клас 3 (до 2000 кубика). В събота, 8 юли, когато един от етапите на ралите премина през Велинград, Метков - Паков се откъсват с огромна преднина и най-висок коефициент пред конкурентите си. Но в неделя, два етапа преди края, късат планка на двигателя, което води и до повреда на радиатора. Новото “Пежо 206 RC”, с което Метков стартира за втори път през сезона, не може да продължи и тандемът за огромно съжаление и на състезателите, и на многобройната велинградска публика, която в неделя наблюдава състезанието, приключва ралито. Стартиралото и завършило на Боровец рали “България” включваше 13 скоростни отсечки и имаше обща дължина 826.38 километра. Ралито на два пъти премина на територията на нашата община - в събота и в неделя, когато следобед дефилето към Варвара бе затворено заради състезанието. Тази година интересът на зрителите бе подчертано голям и на много места по дефилето имаше импровизирани агитки със знамена, бинокли и дори хвърчила, разпънали палатки и запалили огньове, за да съчетаят състезанието с пикник. Победител в рали “България” стана италианецът Джандоменико Басо с “Фиат Пунто Супер 16000”, следван от Димитър Илиев и Крум Дончев. На първо място в клас А/6 е тандемът Вилхелм Кънчев - Петор Петров с “Пежо 206 Супер 1600”.
Организацията на състезанието спечели суперлативи от участници и публика, а следващият голям старт за автопилотите ще бъде рали “Хеброс” от 4 до 6 август.
ТемпоThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=2041