Oбектив 10.07.06
Дата: Tuesday, July 11 @ 09:45:30 UTC
Topic: Обектив


ПОРЪЧКА Община Велинград проведе обществена поръчка за доставчик на строителни материали. Явиха се трима кандидати, като комисията с председател заместник-кмета Никола Вецов допусна до участие офертите на фирмите на двама общински съветници: “Александър и синове” на Ал. Даскалов и СД “Таушанови” на Н. Таушанов. Класирането ще бъде обявено в началото на настоящата седмица.

КИТАЙ След риключилото гостуване на китайската делегация от Юнфу и подписването на меморандум за сътрудничество с община Велинград вече са факт и първите стъпки за неговото осъществяване. Една от тях са намеренията за създаване на дружески връзки между СОУ “В. Левски” и училище от Юнфу. Втората е откриването на изложба китайски акварели, която ще гостува в нашия Исторически музей от 11 юли. т.г.

ГРАДИНИ Кметът Стоян Дулев със заповед определи как ще работят детските градини през летния сезон. От 3 юли до 4 август в детските градини ще има сборни групи, като условието е групите да не са повече от две и в тях да се приемат деца на родители с издължени такси. От 7 август до 8 септември т.г. детските градини излизат във ваканция, като през този период ще се извършат текущи ремонти на сградите.

ПОКАНА Клуб на здравето организира на 12 юли от 17.30 часа среща-разговор с историка Николай Кафтанджиев в Художествената галерия. Срещата ще бъде посветена на 120 години от рождението на Петър Димков - най-добрия природолечител и творец на духовни билки.

СЪБРАНИЕ Съюзът на офицерите е сержантите от запаса и резерва проведе събнание на тема “Ньойския договор и последиците за България”. Лектор бе поетът-капитан Ангел Горанов, който разясни несправедливия мирен договор, довел до втората национална катастрофа. Събранието завърши с рецитал на патриотични стихотворения от местните поетеси о.з. капитан Анна Маргова, о.з. капитан Боряна Стаева и Лиляна Христова.

КУЛТУРА На 30 юни в Пазарджик заседава Областният съвет по култура с участието на областния управител Ангел Чолаков, Георги Нехризов от БАН и директори на музеи от цялата област. Отчетено е, че през 2005 г. са отпуснати над 200 000 лева за охрана на паметниците в областта. С парите са наети 110 наблюдатели по програмата “От социални помощи към заетост”. Тяхната работа е дала положителни резултати в общините Ракитово, Белово и Лесичово, но в останалите общини по охраната на паметниците все още съществуват много нерешени проблеми.

ФИЛМ На 6 юли по инициатива на Георги Златинов в читалищния салон в кв. Каменица бе прожектиран филмът “Песен за Велинград”, създаден през 1986 г. и посветен на 40-годишния юбилей на града. Прожекцията събра много зрители и има планове да бъде повторена и в Лъджене.

РАЗКОПКИ За четвърта поредна година археоложката от музея в Пазарджик Даниела Катинчарова започва разкопки в местността на параклиса “Свети Илия” над Клептуза. Под нейно ръководство археологическите разкопки стартираха на 10 юли.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=2051