Oбектив 23.07.06
Дата: Tuesday, July 25 @ 09:21:59 UTC
Topic: Обектив


Концерт Известният певец, телевизионен водещ и шоумен Богдан Томов гостува със своя програма на велинградска сцена на 21 юли. Вече шеста година той дава концерти в различни градове на страната в сътрудничество с Националното сдружение на общините. Шоуто на Богдан Томов на площад “Н. Гяуров” бе изпълнено с игри и награди за детската публика.

ДЕЛО На 18 юли Районен съд - Велинград излезе с решение по делото срещу председателя и секретаря на 14-та секционна избирателна комисия. на кметските избори през февруари 2005 г. В урната в тази секция преди началото на изборния ден бяха открити бюлетини на кандидат-кметовете Ф. Беев и Ат. Водев. Съдът постанови административно наказание - глоба от 1000 лева, която се обжалва пред Пазарджишкия окръжен съд.

ДЪРВА Граждани алармираха в редакцията на вестника за сеч в района на Попин камък. Заместник-директорът на ДДС “Алабак” г-н Мандраджи информира, че сечта не е незаконна и че се събират суха маса и дърва за огрев на населението.

СЕСИЯ Дневен ред с 32 точки очаква съветниците за редовното им заседание на 27 юли. Сред обсъжданите теми ще бъде предложението да се купят на лизинг три нови леки автомобила за общината на обща стойност 75 000 лева; приватизационната оценка от близо 200 000 лева за кафе “Иглика”; отчет за финансовото състояние на общината за полугодието; бизнес-план на “ВКТВ” и “ЕВКК”. Пред съветниците стои и предложение за екскурзия до Охрид през септември на собствени разноски, която може да се съчетае с посещение в Кочани - македонски град, който е заявил желание за по-тесни връзки с нашия.

БЛАГОДАРНОСТ От името на 13-членната китайска делагация от Юнфу, която посети неотдавна Велинград, е изпратена благодарност до нашата община за отличното гостоприемство. Тя е подписана от г-н Лай Бин, партиен ръководител на Юнфу.

ПРОВЕРКИ От Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве съобщават, че през летния сезон ще зачестят проверките по заведения за обществено хранене, плажове, детски лагери, столови. Проверките вече са в ход, най-честото нарушение е липсата на топла вода в помещенията за готвене.

БИЗНЕС На 20 юли в Агенцията за регионално развитие бяха представени новите възможности за финансиране на бизнеса по 2 схеми, които предлагат министерствата на труда и на икономиката. Пари ще се отпускат по проекти за развитие на човешките ресурси и насърчаване на заетостта и за подкрепа конкурентноспособността на българските предприятия. Схемите се финансират от програмата ФАР на ЕС. Интерес към тях проявиха 12 фирми от общината.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=2072