Нов туристически пътеводител доказва: Велинград посреща гости и изпраща приятели
Дата: Tuesday, May 01 @ 09:59:11 UTC
Topic: Бизнес


“Обичаме Велинград и влагаме цялата си енергия в опознаването, съхраняването и популяризирането на туристическите ресурси на града ни.” Думите са на Снежанка Похлупкова, помощник-директор на Професионалната гимназия по икономика и туризъм “Алеко Константинов” във Велинград. От устата на мнозина подобни думи биха прозвучали като самохвалство, но в случая съвсем не е така. Поредното доказателство е току-що излезлият туристически пътеводител “Велинград - SPA столицата на България”. Над него се трудиха в продължение на месеци авторките Снежанка Похлупкова, Янка Захова, Таня Василева, Фанка Спасова, Ваня Грънчарова, сътрудниците Велина Димова, Люба Сергева, Мариана Аршинкова, редакторката Яна Чонкова, фотографът Иван Сестримски. И, разбира се, учениците от ПГИТ “Ал. Константинов”, които работиха по проекта tur.reg с финансовата подкрепа на КултурКонтакт - Австрия. Премиерата на книгата се състоя на 26 април в хотел “Рич”, където тя бе представена по оригинален начин от импровизираната ученическа туристическа агенция “Алеко тур”. Възпитаниците на ПГИТ “Ал. Константинов” доказаха защо Велинград заслужава титлата СПА столица на България. Отговорите са на всяка страница в туристическия пътеводител, проследяващ най-важното за историята, географията, водите, балнеологията, природата, туризма в Чепинския край. Наред с богатата информация до читателите достига и много реклама за многобройните хотели и почивни бази във Велинград и региона.
Г-жа Похлупкова благодари на всички участници в проекта. Екипът получи поздравления за отличната работа от директора на ПГИТ “Ал. Константинов” г-н Табаков и от РИ на МОН-Пазарджик. Зам.-кметът Никола Вецов си призна грешката, че “не сме ви смятали за чужди, но не сме ви смятали и за свои”. Според него пътеводителят трябва “да се вземе на въоръжение” в общината, а девизът “Посрещаме гости, изпращаме приятели” да стане и девиз на Велинград. Г-жа Т. Ланджова припомни началото (книгата “55 велинградски рецепти”, която от 2003 г. е преведена на немски и английски и е в Брюксел) на вече 9-годишната съвместна работа с австрийските партньори и пожела на всички да изпитат удовлетворението от един спечелен и осъществен проект.
Представянето на книгата завърши със стилен и вкусен коктейл край езерото в парка пред хотел “Рич”. За гостите със сигурност остана убеждението, че Велинград има огромна нужда от повече хора и институции, които да работят така, както създателите на пътеводителя.
Елена БаеваThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=2277