СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 30.04.07
Дата: Tuesday, May 01 @ 10:19:18 UTC
Topic: Обектив


ПРАЗНИК За деня на труда 1 май на централния площад “Н. Гяуров” ще пеят възпитаниците на детската музикална школа “Звънче”. Концертът е с начален час 10.30 ч.

ПРОБИВ След дълго настояване Община Велинград бе включена сред тези, които могат да кандидатстват с проекти по приоритет 1 на оперативната програма “Регионално развитие”, съобщи председателят на Общинския съвет Н. Кехайов. Проектите по тази програма са насочени към развитие на градската среда, от каквото Велинград има огромна нужда.

КОНКУРС На 25 април се проведе тръжната процедура по проект “Красива България” за ремонт на Основно училище “Неофит Рилски”, кв. Чепино. До 3 май комисията ще избира между офертите на двете участващи фирми: “Еврострой” ЕООД Пловдив и “ТИПС” ООД Велинград. Стойността на строителните дейности възлиза на 175 055 лева, които се плащат поравно от община Велинград и “Красива България”.

ГОДИШНИНА 63 години от гибелта на Вела Пеева ще бъдат отбелязани на 2 май, сряда, в 17 часа. На гроба й ще бъдат поднесени венци и цветя, в програмата са предвидени слово и участие на духовия оркестър и мажоретния състав.

ВИЗИТА Бившият главен прокурор на Холандия, който участва в семинар на прокурори на Цигов чарк, гостува за кратко във Велинград на 25 април. Той посети ИЦМСБ и с интерес разгледа Историческия музей.

ТЕНИЯ От РИОКОЗ - Пазарджик информират, че от началото на годината в областта има 13 случая на заболели от кучешка тения. Във Велинград случаите на болни от тежката болест ехинококоза са двама.

ЕТЪРА На 6 май в етнографския комплекс Етъра край Габрово ще бъде открита изложбата на велинградския Исторически музей “Армъните в България”.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=2286