СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ: 08.05.07
Дата: Tuesday, May 08 @ 08:27:40 UTC
Topic: Обектив


ИЗБОРИ 12 май е последният срок, до който могат да се отстраняват непълноти и грешки в избирателните списъци за изборите за депутати в Европейския парламент. За целта в събота, 12 май, в дирекция “ГРАО” на общината ще има дежурни служители. Гражданите, които открият грешки в обявените избирателни списъци, могат поискат те да бъдат коригирани до 12 май включително. А на 10 май в голямата зала на общината ще се проведе обучение за членовете на секционните избирателни комисии.

ПРАЗНИК Заради изборите за ЕП, които са на 20 май, костандовци тази година ще отбележат празника на своя град по-рано, вместо на 21 май - храмовия празник на тамошната църква “Св.св. Константин и Елена”. Честванията ще започнат на 12 май, поканени са много гости, а успоредно ще върви и традиционният фолклорен фестивал.

НАКАЗАНИЯ Районният съд наложи глоби по Указа за борба с дребното хулиганство на четирима велинградчани, които са се сбили в нощия бар на местен хотел вечерта на 28 април. Четиримата са успели да напуснат заведението преди идването на полицията и са направили опит да се укрият, но по-късно са били заловени. За 8 денонощия в ареста във Велинград бе задържан 56-годишен ракитовец, който на 1 май е нанесъл побой на възрастната си майка.

РЕМОНТ Комисията, която проведе конкурса за избор на фирма по проект “Красива България”, обяви, че класира на първо място пловдивската “Еврострой” ООД. Фирмата трябва в срок от 4 месеца да извърши ремонт на ОУ “Неофит Рилски” в кв. Чепино. Условие по договора е да бъдат наети и 23 безработни, които да участват в строително-ремонтните дейности.

ГОСТИ На 7 май Професионалната гимназия по икономика и туризъм “Ал. Константинов” покани готвачи от Испания и Бразилия да демонстрират своите умения пред учениците.

КАБЕЛ 48-годишният В.Г. от Ракитово бе задържан от полицията за 24 часа и срещу него е започнало бързо полицейско производство. Обвинението е, че е откраднал 90 метра телефонен кабел, собственост на БТК.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=2300