КСТ “Импулс” - перфектни домакини и победители
Дата: Tuesday, May 22 @ 08:14:48 UTC
Topic: Спорт


За да се оцени изминатия път, трябва да се знае и помни началото. Преди години Клуб за спортни танци “Импулс” организира първите във Велинград турнири в ресторант “Бор” и в зала “Знаме на мира”. Помним заряда от емоции, трудностите с малките и неприспособени за такъв вид състезание зали, с липсата на подкрепа и спонсори. Но амбицията на председателя на клуба Петър Милчев надделя, а резултатът видяхме за пореден път на 19 и 20 май 2007 г. В събота и неделя в спортната зала “В. Левски” в областния град клубът бе домакин на държавното първенство за Купа “България” и юбилейния Пети открит национален турнир “Пазарджик 2007”. Петър Милчев и помощниците му от клуба си знаят какво коства организацията на подобно състезание, как се печели подкрепата на общинската власт, как се намират фирми, които да партнират, как се осигуряват международни съдии от висок клас, как спортното състезание се съчетава с шоу, приковаващо интереса на многобройните зрители в залата и от телевизионните екрани.
Лично кметът на Пазарджик Иван Евстатиев даде старт на финалите за Купа “България”, а накрая връчи и наградите на най-добрите. Участниците бяха приветствани и от председателя на Общинския съвет в Пазарджик Тодор Попов, а сред гостите бе и кметът на Велинград Стоян Дулев.
За Купа “България” вечерта на 19 май се състезаваха танцьори във възрастовите групи юноши, младежи и над 19 години. Най-големият триумф за куба-домакин донесоха юношите в стандартните танци. Три двойки на КСТ “Импулс” окупираха почетната стълбичка и вдигнаха купата: първо място за пазарджишката двойка Адриан Делчев - Иванка Георгиева, следвани от велинградските двойки Христо Гръчки - Саня Костова и Георги Ганев - Вероника Гаджева. В този финал “Импулс” класира на шесто място и още една двойка - Тодор Златарев - Весела Димова. Сребърни и бронзови медали спечелиха юношите на “Импулс” и от финала по латино: Адриан Делчев - Иванка Георгиева са втори, а Георги Ганев - Вероника Гаджева трети. Христо Гръчки - Саня Костова са пети, а на всички позиции от 7 до 19 се подредиха двойки на “Импулс”. Във възрастовата група на младежите в стандартните танци най-добро класиране за “Импулс” записаха Атанас Пунев - Спасимира Даскалова - 7 място и Георги Иванов - Виктория Петрова - девето.
При много голяма конкуренция във възрастовата група над 19 години Евгени Попов - Гергана Касапска спечелиха пето място в стандартните и в латино-танците. Димитър Петров - Любомира Петакова са седми в латино и осми в стандартните танци. В стандартните танци на 12-то място се наредиха Атанас Пунев - Спасимира Даскалова, а на 15-то Георги Иванов - Виктория Петрова.
Победителите получиха купи, медали, грамоти и много приятни изненади от спонсорите - торти, DVD, три цветни телевизора за най-добрите в отделните групи, паричен награден фонд. В следващия брой очаквайте: как протече юбилейният пети турнир “Пазарджик 2007” и каква е оценката на треньорите на “Импулс”.
Елена БаеваThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=2310