Велинградчани сигурни за баража за “В” група
Дата: Tuesday, May 29 @ 09:06:13 UTC
Topic: Спорт


“Чепинец” не прости на последния в класирането
Чепинец 11
Дева 1
ФК “Чепинец” не пожали изпадналия вече в по-долна група тим на “Дева” (Мало Конаре) и му вкара цели 11 гола в мач от междинния предпоследен кръг в състава на “А” областна група, играл се на 24 май (четвъртък). След като вече бе ясно, че “Чепинец” ще се яви на бараж за влизане във “В” група, треньорът Ангел Минчев - Гиби предпочете да даде почивка на някои от титулярите, изиграли най-много мачове през сезона. Така в групата не попаднаха Содев, Кадьов и Въргов, а с наказание от два мача бе Николов. Добрата новина обаче е, че защитникът ще бъде на линия за първия бараж, след като наказанието му изтече след изиграването на двата последни кръга в четвъртък (24-ти) и събота (26-ти). За сметка на титулярите в игра се появиха юноши, повечето от които направиха дебют в мъжкия отбор. Сред тях бяха Димитър Кехайов (род. 89-та година), Стоян Ангелов (род. 90-та година) и може би най-младият състезател в историята на “Чепинец”, играл за мъжкия отбор - роденият пред 92-ра година Петър Лейков. Младокът, освен с крехката си възраст, се отличи и с добра игра. В крайна сметка на терена интрига съществуваше едва до 15-та минута, когато след ранното пвеждане на “Чепинец” гостите изравниха. До края на мача обаче те получиха още 10 гола във вратата си, дело на Гешев (4), Минчев (3), Радичев (2) и Аврамов и Кривулев по един.
Състав на “Чепинец”: Назлиев (Коцев), Ангов (Ангелов), Кехайов, Лейков, Петаков, Кривулев, Аврамов, Радичев, Чонков, Гешев, Минчев. Велинград, Градски стадион, 80 зрители. Финална загуба със спорна дузпа
Брацигово 4
Чепинец 3
ФК “Чепинец” приключи сезона в “А” областна група със загуба в 30-ия последен кръг от състава на Брацигово. Въпреки загубата обаче, както стана ясно в началото на седмицата, именно велинградчани ще участват на бараж за влизане в по-горна група, след като преките конкуренти “Марица” (Огняново) и “Игълс” (Братаница) се отказаха от участие. При тази ситуация съвсем резонно играещият треньор Ангел Минчев - Гиби е заложил на експериментален състав, в който са преобладавали юноши. Освен това по принцип играещият на вратарския пост Коцев в тази среща се е изявявал като централен нападател. При тази ситуация и въпреки всичките промени велинградчани са изглеждали добре на стадиона в Брацигово и са дали сериозен отпор на домакините. Първото полувреме е завършило при резултат 1:1, като голът за “Чепинец” е отбелязал Коцев, а през втората част домакините се повели с 3:1, но гостите са се върнали в мача след попадения на Гешев и Содев. При 3:3 в 90-та минута съдията е отсъдил несъществуваща дузпа, която е раздразнила дори публиката на домакините, и в крайна сметка мачът е завършил при резултат 4:3. Треньорът Ангел Минчев - Гиби изказа своето удовлетворение от представянето на всички юноши в двата последни кръга на първенството. Състав на “Чепинец”:Назлиев, Въргов, Лейков, Петаков, Ангелов, Кривулев, Минчев, Гешев, Коцев, Радичев, Анг. Шуманов

ФК “Чепинец” ще участва със сигурност на баража за влизане в по-горна група. Това стана ясно в понеделник (21 май) на среща на представителите на областните групи с шефа на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. Срещата се е състояла в софийския ресторант “Пчела”, където успоредно с разискванията около формата на баражите за влизане в по-горна група, са се разисквали и други проблеми, касаещи регионалния футбол. На срещата е станало ясно, че основният конкурент на велинградския тим за баража - съставът на “Марица”(Огняново) - се отказва от участие и това дава възможност на “Чепинец” да се яви на баража.
В крайна сметка общо седем тима от областните групи в Пазарджик, София - град, София - област, Благоевград и Перник ще се борят за едва две места за Югозападна “В” група. Мачовете ще се играят на 7-ми и 10-ти юни, като отборите ще бъдат разделени на двойки по три, а един ще почива. Победителите от този своеобразен първи кръг след жребий ще се изправят един срещу друг във втория бараж и спечелилите там ще бъдат новите участници в Югозападната “В” група, сред които може да бъде и “Чепинец”.
Една от интересните новини, обсъждани на срещата, е била свързана с очакваните сериозни суми от УЕФА, които щели да бъдат разпределени сред общинските отбори.
ТемпоThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=2320