Обектив 28.05.2007
Дата: Tuesday, May 29 @ 09:50:35 UTC
Topic:


БАЛ Ето го най-после тъй дълго чаканият абитуриентски бал - както по всичко личи, тази е най-хубавата вечер, която ознаменува завършването на училището и старта в живота. Зрелостниците от СОУ “В. Левски” (на снимката) избраха “Двореца”, ПГИТ “Ал. Константинов” се веселиха в “Гранд хотел Велинград”, а възпитаниците на СОУ “Св.св. Кирил и Методий” празнуваха големия ден в “Олимп”. На всички абитуриенти - здраве, късмет и винаги да бъдат толкова млади, красиви и усмихнати!

ВАЛЕЖИ Сериозните валежи през последната седмица повишиха нивото на реките на територията на община Велинград. Наводнени бяха мазето и стаи на първия етаж в общината. Не се стигна до бедствена ситуация, а много шофьори се оплакаха от непочистването на паднали големи скални маси по шосетата в региона.

СЕСИЯ Оперативното бюро на местния парламент одобри дневен ред от 40 точки за редовната сесия на 31 май. Съветниците ще спорят дали да продължат да удължават договор за наем на общински имоти или да обявяват тръжни процедури. Очаква се да бъдат разгледани годишните финансови отчети на няколко фирми с общинско участие. Ще се взема решение и за строителството на 5-етажна сграда до паметника на Съпротивата върху реституиран частен парцел.

ПРАЗНИК Общински детски комплекс подготвя празнична програма за деня на детето 1 юни. В нея ще се включат всички състави на ОДК, за децата ще има и много изненади.

ПОЛИЦЕЙСКИ Около 20 часа на 24 май служители на ДДС “Алабак” и РПУ-Велинград са задържали нелегален дървосекач. 29-годишният А. А. от махала Анезица е заловен с 3.5 кубика дърва без марка и след 24-часов арест срещу него е заведено бързо полицейско производство. Бързо полицейско производство се води и срещу 25-годишния И. Д. от Сърница, който е хванат да управлява “Опел Омега” с 1.34 промила алкохол вечерта на 24 май.

САПАРД Общината ще трябва да започне от нулата проекта за канализационна мрежа по програма САПАРД. Причината, съобщена от зам.-кмета Р. Ходжов, е промяна в процедурните правила на програмата.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=2334