Опит за среща
Дата: Wednesday, July 18 @ 08:17:25 UTC
Topic: Общество и наука


На 11 юли в зала “Знаме на мира” в Чепино в рамките на Празниците на културата се направи опит за среща с велинградската общественост по повод 65-та годишнина от рождението на Людмила Живкова. Инициатори на срещата бяха представителите на Федерация за духоовно единение “Роза”, а определям срещата като “опит”, тъй като в залата хората бяха изключително малко.
Журналистката Албена Янкулова-председател на Инициативния комитет за честванията, откри срещата. Членовете на ФДЕ “Роза” определят Людмила Живкова като Бялата птица, защото е единственият държавен ръководител, осмелил се да направи духовно учение основа на дейността на ръководната институция с цената на собствения си живот. Тя е Бяла птица, защото културното отваряне на България към света през 70-те години на миналия век стана факт благодарение на смелостта, образоваността и далновидността й. В резултат на което бяха спасени много паметници на историческото ни минало и култура, опазиха се древни светилища чрез реставрация и консервация.
Представителите на ФДЕ “Роза” припомниха и че по нейно време бяха реализирани проектите “1300 години България”, Асамблеята “Знаме на мира” и НДК. Инициативния комитет обикаля България, разказва лични спомени свързани с Людмила Живкова и дейността й и се обръща към мислещите, чувстващите хора на Духа да не забравят: “Бялата птица ни дари искрата да носим през времето факела на любовта и светлината.”
Веска БожковаThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=2419