СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ: 05.08.08
Дата: Tuesday, August 05 @ 18:48:33 UTC
Topic: Обектив


СЪРНИЦА На 28 юли в Сърница се проведе среща между кмета на общината Иван Лебанов, областния управител Георги Петърнейчев, директора на Областно пътно управление Иван Дишков и кмета на Сърница Мехмед Карамолла. Основният разискван проблем е бил дълго отлагания ремонт на пътя Велинград - Сърница. Г-н Петърнейчев е съобщил, че подадените от шефа на Регионалното управление на горите Мехмед Велият жалби относно собствеността на участъци от пътя са оттеглени. Проблем си остава осигуряването на средства за ремонта на пътния участък, които заради жалбите са били пренасочени към други обекти и сега трябва отново да се намери финансиране.
ВАНДАЛИ Истински вандалски акт бе извършен в двора на Историческия музей във Велинград. Сутринта на 1 август работещите в музея са заварили изпочупени и преобърнати пейки, изкоренени и изпотъпкани цветя и растителност, счупени плочи. Никой от живеещите в близост граждани не е съобщил за погрома, чийто извършители са неизвестни.

ПРООН Г-жа Таня Шумкова от Програмата на ООН за развитие (ПРООН) бе на посещение във Велинград. Скоро ще станат 10 години от създаването на общинския бизнес-център, което бе подпомогнато от ПРООН и сега организацията изследва добрите практики в работата на тези центрове. Г-жа Шумкова се срещна с кмета Иван Лебанов и с общински съветници. Тя посети ИЦМСБ, Агенцията за регионално развитие, Професионалната гимназия по горско стопанство, с които ПРООН поддържа тесни контакти. Гостенката разгледа и изложбата на гоблени в Художествената галерия.

ЮНДОЛА Тази година съборът на Юндола ще се проведе на 10 август. Събитието, което е винаги след сенокос, се изтегля сдве седмици, за да не съвпада със събора на Доспат. На Юндола чакат много и все високопоставени гости от ДПС, включително Ахмед Доган и Емел Етем. В програмата ще участват местни самодейни ансамбли.

БУЗЛУДЖА Членове и симпатизанти на БСП от Велинград взеха участие в срещата на връх Бузлуджа на 2 август. В групата, която отпътува рано сутринта в събота с автобус, бе и кметът Иван Лебанов.
ПИЯНИ Районен съд Велинград глоби с 200 лева 35-годишния Е. Д. от Дорково. В нетрезво състояние той е предизвикал през нощта на 27 юли скандал в дискотека в селото и се е сбил с двама от клиентите. Алкохолна проба от 1.79 промила изпрати за едно денонощия в ареста Т. Я., на 46 г. от Велинград. Той е заловен да шофира Фолксваген Голф около 2 часа през нощта в неделя и срещу него е заведено бързо полицейско производство.This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=3265