Сърница си избира празник
Дата: Tuesday, August 19 @ 08:10:32 UTC
Topic: Общество и наука


Кметство Сърница подде инициатива сърничани да изберат ден, който да се превърне в празник на града, съобщи кметът Мехмед Карамолла. На сайта на кметството жителите на Сърница могат да гласуват за избрана от тях дата и да споделят дали празникът има нужда от нов имидж или да е в рамките на традиционния събор. Амбицията е по подобие на Велинградските празници на културата да има и Сърнишки културни празници.
Тази година Сърница празнува в дните от 15 до 17 август. Предварително бяха обявени конкурси за снимка на тема “Сърница през моя фотообектив”, литературен конкурс, изложба на картини. В петък, 15 август, се организираха спортни турнири, между които и футболна среща между отборите “Чиста кръв” Сърница и “Червените дяволи” Побит камък в местността “Лочките”.
Програмата на същинския празник в неделя, 17 август, включваше откриване на етнографска сбирка и тържествен концерт на площада в Сърница с награждаване на победителите в конкурсите и спортните състезания и с програма на фолклорни групи и оркестри.
ТемпоThis article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=3281