Велинград - хит в Сандански
Дата: Tuesday, May 01 @ 09:49:05 UTC
Topic:


Част от програмата на българо-руската работна група по туризъм, организирана от Министерството на икономиката и Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, бе срещата на високо ниво между представители на Русия и България на 27 април 2012 г. И въпреки че домакин на събитието бе Сандански, СПА столицата на България и Балканите Велинград попадна в центъра на вниманието на гостите.


“След като получихме покана от организаторите за презентиране на Велинград, решихме да изпратим в Сандански тежката артилерия на българския СПА туризъм - д-р Таня Беличенова, СПА-мениджър на хотел “Двореца”, каза председателят на местното Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите Златко Златанов. Наскоро част от велинградските хотелиери напуснаха БСБСТ, но въпреки това са решени да използват всяка възможност за реклама на курорта и защита на реномето на Велинград като СПА столица.
Презентацията на Велинград, озаглавена от д-р Беличенова “Велинград - жемчужина болгарской бальнеологии”, е предизвикала огромен интерес сред гостите от Русия - представители на Федералната агенция по туризъм и на министерства на спорта и икономиката на Руската федерация, на посолството на Русия, на руски туроператори и санаторно-курортни комплекси. “След вашата презентация на руската делегация ни се иска веднага да отидем във Велинград!” - така е прозвучала спонтанната оценка на руските гости, очаровани от природните дадености и създадената във Велинград уникална хотелска база за СПА туризъм, балнеология и лечение. “Нашият принос е, че представяйки Велинград, за руските туристи България няма да бъде само Слънчев бряг и Златни пясъци, а те се убеждават, че имаме туристически дестинации за четири сезона”, подчерта д-р Беличенова, която благодари специално за съдействието при подготовката на презентацията на общинския Туристически информационен център и Тони Белухова.
В рамките на форума в Сандански пред руската делегация свои презентации са направили и Хисаря, Поморие, Албена, Сандански и държавната фирма “Профилактика, рехабилитация и отдих”.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=7220