Община Велинград в подкрепа на кампанията “Да изчистим България за един ден”
Дата: Tuesday, May 01 @ 09:53:17 UTC
Topic:


УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
На 12 май 2012 г. предстои да се реализира инициативата на bTV “Да изчистим България за един ден", целта на която е България да стане по-чиста, по-уютна и по-зелена. Водени от тази идея Община ВЕЛИНГРАД ще се включи в кампанията и ще бъде неин организатор на местно ниво.


Във връзка с това Ви призоваваме и Вие да станете част от инициативата, като излезете на 12 май 2012 год. (събота) от 9.30 часа на посочените от Община Велинград места за почистване:
1.) За квартал КАМЕНИЦА:
1.1.) Замърсен терен с битови и строителни отпадъци между бивш “Завод за детски играчки” и кв. Асфалтова база. Почистване на битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.
1.2.) Замърсен терен с битови и строителни отпадъци от двете страни на дере Власа - нагоре по улица “Драва”. Почистване на битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.
1.3.) Замърсен терен с битови и строителни отпадъци от двете страни на бреговете на река Чепинска при Калъчов мост. Почистване на битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.
2.) За квартал ЛЪДЖЕНЕ:
2.1.) Машинно почистване с фадрома и товарни камиони на фирмата по чистота на замърсен терен с битови и строителни отпадъци зад ОУ “Георги Бенковски”.
2.2.) Почистване на замърсени терени около улица “Никола Вапцаров” и околовръстното шосе от битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.
2.3.) Почистване на лесопарк “Вельова баня”: - между ул. “Юндола” и пътя за банята и “Младежки парк” - между река Луковица и почивна база на “Трудещи се селяни” от растителни и битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.
2.4.) Почистване на лесопарк “БОР”: - районите под SPA Hotel “Bor” и районите около паметника на Вела Пеева от растителни и битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.
2.5.) Почистване на “Зеления пояс” между двете страни на ул. “Димитър Талев”, от растителни и битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.
2.6.) Почистване на лесопарк “ДВОРЕЦА”: - района под SPA хотел “Двореца” и района около бившето лятно кино от растителни и битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.
2.7.) Почистване на парка срещу бензиностанция “Петрол” от растителни и битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували. 3.) За квартал ЧЕПИНО:
3.1.) Почистване на парк “Клептуза”, районите около долното и горното езеро и в речното легло на р. Чепинска до дървения мост от растителни и битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували. 3.2.) Почистване на парка срещу ж.п. гара Чепино, скатовете под ОУ “Неофит Рилски” от растителни и битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.
3.3.) Почистване на парка срещу спирка “8-ми март”(Паничките), от растителни и битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.
3.4.) Почистване на “Зеления пояс” между двете страни на ул. “Васил Левски”, от растителни и битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.
3.5.) Почистване на парковото пространство около баните - Чепино и включително и района около “Топилата” - Чепино от растителни и битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.
Почистването на всички замърсени терени и райони се извършва на доброволни начала от гражданите на Велинград!
Община Велинград ще осигури найлонови чували на доброволците, които желаят да се включат в инициативата на bTV “Да изчистим България за един ден". Чувалите ще могат да се получат в петъчния ден на 11 май 2012 г. от домакина на общината, като се посочи района, на който ще се извърши почистването, за да може след това фирмата по чистота да извози всичките отпадъци на градското депо. Гражданите могат да почистват и събират отпадъците на купчинки като след това се обадят на телефон 5-44-45 или на GSM: 0889-529-074 или 0878-932-115 за изпращане на бордова кола за вдигане и транспортиране на събраните отпадъци до градско депо.
Ако ние не се погрижим за нашата природа и мястото, където живеем, няма кой да го направи. Да почистим и съберем разпилените от нас отпадъци по районите и парковете на Велинград. Да мислиш за околната среда означава да мислиш за себе си. Нека заедно превърнем Велинград в едно по-чисто и уютно място за живеене и за приятна почивка и отдих на нашите гости. С уважение:
ИВАН ЛЕБАНОВ, Кмет на Община Велинград

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=7222