СЕСИЕН ОБЕКТИВ 02.05.12
Дата: Tuesday, May 01 @ 09:58:50 UTC
Topic: Обектив


БАНЯ Общината ще кандидатства с проект за рехабилитация и ремонт на Радоновата женска баня в кв. Чепино, реши Общинският съвет. Дейностите по проекта отговарят на Стратегията за местно развитие, изготвена от общините Велинград, Белово и Септември и ще се търсят средства по Програмата за развитие на селските райони.КЛЕТВА След като спечели изборите на 22 април, на 26 април Мустафа Еюпов положи клетва като кмет на Кръстава пред Общинския съвет. Това е четвъртият кметски мандат на г-н Еюпов, който на последните избори участва като кандидат на ГЕРБ.

ДЕПО Местният парламент одобри изграждането на претоварна станция за отпадъци и довеждащата инфраструктура към нея. Депото ще бъде разположено основно в местността Елен кладенец в землището на община Ракитово и на границата с община Велинград. Претоварната станция ще бъде част от регионалната система за управление на отпадъците в област Пазарджик.

ТИЦ Съветниците приеха годишния отчет на общинското предприятие “Туристически информационен център” (ТИЦ). По настояване на комисията по туризъм до юни предприятието трябва да представи оздравителен план и отчет за приходите и разходите.

СЪТРУДНИЧЕСТВО Одобрено бе предложението на Международното сдружение по балнеология и туризъм “Сирона” за подписване на споразумение за сътрудничество между Община Велинград и Ступинския район в Русия.

ГРАШЕВО Още едно учебно заведение в общината бе предложено за включване в списъка на защитените училища. Съветниците решиха да предложат на МОМН ОУ “Васил Левски” в Грашево да придобие статут на защитено училище. Минути преди началото на сесията ОА оттегли предложението за закриване на група и преобразуване на детската градина “Кокиче” в Грашево във филиал на ЦДГ “Детски рай” във Велинград.

МИГ Общинският съвет не успя да избере представител на Община Велинград в “Местната инициативна група - Белово, Септември, Велинград”. В предишния мандат представител бе зам.-кметът Валентина Цветанова, а сега бе предложен зам.-кметът Мустафа Джамбаз. Въпреки прегласуванията съветниците нито прекратиха правомощията на г-жа Цветанова, нито избраха г-н Джамбаз. Издигната бе и кандидатурата на кмета Иван Лебанов, но и тя не събра мнозинство.

МБАЛ Съветниците гласуваха годишния финансов отчет за 2011 г. на общинската болница “МБАЛ-Велинград”. По предложение на председателя на Общинския съвет Дияна Кехайова за независим одитор на лечебното заведение бе определена доц. д-р Мая Начкова.

ВКТВ Годишният финансов отчет и отчетът на контрольора на общинското дружество “ВКТВ” също бяха гласувани от ъсветниците. За независим одитор бе преизбран Димитър Татаров. Със следващо решение съветниците ще трябва да определят разпределението на печалбата на “ВКТВ” за 2011 г.

ГРАДИНА В парка на Женска баня ще бъдат извършени благоустройствени мероприятия - засаждане на нова декоративна растителност, частична настилка, водни ефекти и осветление. Амбицията на общината е да бъде създадена “японска градина”, с която да се подобри облика на парка. Съветниците поискаха повече яснота за разрушения обект “Чевермето”, но се оказа, че в момента юристите на общината проверяват докъде са стигнали съдебните спорове.

МРЕЖА “Родопи БГ нет” ООД получи право за изработване на подробен устройствен план за подземна кабелна далекосъобщителна мрежа на Велинград. Това е първият оператор на местно ниво, който стартира тази законова процедура по вкарване на всички кабели под земята. Съветниците решиха да бъдат изпратени уведомителни писма до всички останали кабелни оператори, че общината дава крайнен срок да подадат заявления до 30 май 2012 г.

“ФАНТАЗИЯ” Общинският съвет разреши да бъде сключен анекс към договора от 2006 г., по който общината заплаща масечен наем на наследниците на земята, върху която е разположена детска градина “Фантазия”. Новата месечна наемна цена е 1200 лева с ДДС.

МАГАЗИН С 16 “за” и 4 “въздържал се” съветниците дадоха постоянен градоустройствен статут на магазин, собственост на ЕТ “ГЕО - Сергей Пенин” в центъра на Велинград.

СИП Общинското предприятие “Спортни имоти и пазари” трябва да направи оздравителен план за губещите дейности, решиха съветниците. Те приеха годишния отчет за 2011 г., въпреки че от цифрите не стана ясно коя от дейностите е на загуба и коя е печеливша.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=7225