Съветниците вдигнаха двойно цените за парцелите на Юндола
Дата: Tuesday, May 01 @ 10:00:54 UTC
Topic:


От 25 на 45 лева за квадратен метър бе увеличена първоначалната цена, на която Община Велинград ще предложи 16 парцела за жилищно строителство в курорта Юндола. Съветниците направиха промяната, след като кметът Иван Лебанов върна 16 техни решения от предишната сесия, изтъквайки, че общината не може да извършва сделки под данъчните оценки на имотите.


През март ОА предложи цена от 35 лева/кв.м., съобразена с лицензиран оценител и търговете от 2011 г., на които парцели на Юндола се продадоха на такива ценови нива. Преди месец мнозинството намали цената до 25 лева, но сега я покачи на 45 лева. Причината стана явна в изказването на Екатерина Каферинова, която заяви, че и преди, и сега се отива в крайности, вместо да се заложи на средната цена от 35 лева, за да влязат бързо пари в общината. Според нея вдигането на цената се прави, за да се избегнат нотките на съмнение, че в случая съветници имат лични интереси.
За цената от 35 лв/кв.м. гласуваха ДПС, БСП и ЗНС, а мнозинството от ГЕРБ, ЕНП, ОНБ и КЗВ прие цената от 45 лв/кв.м., от която ще стартират търговете за земя на Юндола. Общината разчита на около 300 000 лева от продажбите.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=7228