Предпоследно: През май дефилето остава отворено
Дата: Tuesday, May 08 @ 08:48:32 UTC
Topic:


Ситуацията с ремонта и затварянето на пътя Велинград - Варвара заприлича на играта “Тука има, тука няма”. Първо официално бе обявено, че от май до октомври включително дефилето ще бъде затворено и ще се пътува по обходни маршрути. След това срокът на целия проект бе удължен и се оказа, че нов път ще чакаме не през ноември 2012, а през юни 2013 г. Месец май започна, но неяснотата кога ще започнат ремонтните дейности вместо да се разсее, стана още по-голяма.


Тъй като са най-засегнати от състоянието и перспективите за затваряне на пътя, от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград направиха официално запитване до Агенция “Пътна инфраструктура”. За бранша темата е изключително важна, тъй като туристите сега планират летните си отпуски и пътувания и първо питат дали пътят ще бъде отворен или трябва да ползват други маршрути. Ето каква светлина по въпроса хвърля официалният отговор на отдел “Обществена информация” в АПИ:
“Уважаеми госпожи и господа,
Може да ви информираме, че в момента се работи по нов план график за извършване на строително-ремонти дейности на пътя Ветрен дол - Велинград. Не очакваме по-рано от месец юни пътят да бъде затворен. Към момента няма яснота, но ако желаете при получаване на информацията в АПИ, може да ви информираме изпреварващо.”
От Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите разпространиха отговора на АПИ с намек, че остават в очакване на “изпреварваща информация”. Поредната “изпреварваща” информация очакваме всички, тъй като почти целият бизнес на региона е обвързан със затварянето на дефилето. Летният сезон идва, яснота за сроковете и графиците на ремонта обаче няма...
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=7257