Гората - мой втори дом
Дата: Tuesday, April 02 @ 09:27:22 UTC
Topic:


“Моята гора” е мястото, където се чувствам далеч от всичко и всички. Там, на фона на натовареното ежедневие сред красотата на природата в нея, сред песните на птичките, сред тишината и сред звука на поточето, аз се чувствам щастлив.


Гората, в която обичам да се разхождам, се намира до моето село Юндола. За съжаление любимото ми кътче, като почти всички гори в България и по света, също е обект на лекомислието на хората. Всекидневно там се разхождат много туристи, но макар и да се намират на метри от кошчетата за боклук, те без да помислят какво лошо могат да сторят на природата, хвърлят отпадъците си в красивите и бистри поточета, в рекички и по обсипаните със зеленина поляни. Това много пъти ме кара да си мисля колко безчувствени и неблагодарни са хората.
Ние трябва да разберем ,че природата не е даденост, не е играчка, с която ни е позволено да играем. Благодарение на природата ние съществуваме и трябва да се отнасяме с известно уважение към нея, за да съществува Земята още дълго. Днес, когато търсим причината за влошаването на околната среда, ние самите вредим на нея . Ако обаче променим отношението си и начина на поведение, вярвам, че природата ще бъде такава, каквато е била преди, а именно - едно райско кътче.
Трябва, длъжни сме да оставим красота на идните поколения, а какво по-хармонично творение от самата гора!
Мехмед Мандраджи
Симеон Деянов

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=8207