Празник на буквите с бъдещи аниматори
Дата: Tuesday, April 02 @ 09:37:12 UTC
Topic:


Всяка учебна година, след като първокласниците научат азбуката, идва ред на дълго чаканото тържество “Празник на буквите”. Пред родители, близки и познати малките ученици показват колко много са научили как вече могат да четат сами.


Двата първи класа от ОУ “Христо Ботев” в кв. Каменица с класни ръководители Стоилка Бозева и Мариана Каймакчийска предложиха по-нестандартен начин за своето тържество. За сцена бе избрана голямата заседателна зала на общината, а за сценария на целия празник те получиха подкрепа и съдействие от по-големи момичета и момчета, които учат в ПГИТ “Алеко Константинов” в специалността “Туристическа анимация”.
Като истинско деттско представление премина целият празник: с водеща, с приказни герои, музика, песни, танци, игри и състезания, със забавления и настроение. И най-важното - с много знания и умения от наученото през годината.
Специално участие в тържеството имаха представители на издателството ”Даниела Убенова”, по чиито учебници децата са изучили азбуката. Те наградиха всички ученици с читанки и посвещения. Като подаръци от своите учителки децата получиха по един патриотичен буквар и медали с изписана на тях буква от азбуката.
Георги Дишлянов

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=8212