Мениджъри за един ден
Дата: Tuesday, April 02 @ 09:49:28 UTC
Topic:


Със съдействието и партньорството на 5 министерства, няколко посолства и бизнес организации за пореден пътв цялата страна беше осъществена инициативата “Мениджър за един ден” по програмата “Джуниър Ачийвмънт България”. Учениците и учителите от СОУ “Васил Левски”, които работят по проекти към програмата, се събраха в залата на Туристическия информационен център на 28 март, където официално откриха традиционната инициатива.


Дванадесетокласници представиха специална презентация за това как виждат своя град-мечта. Същата презентация по-късно видяха и общинските съветници и обсъдиха идеите на младежите за трамвайни линии, “умни пътища”, велоеволюция, отопление с минарална вода, приют за бездомни кучета, акваленд, кино и дискотека на открито във Велинград.
Поздравления отправиха директорът на училището Емил Моллов и преподавателите Васил Аврамов и Людмила Рижук. Специален гост на събитието беше Татяна Черторицкая от Русия, бивш депутат от руския парламент (Държавната Дума), член на Съюза на писателите в Русия, автор на иновационни проекти и програми и сегашен жител на Велинград. Г-жа Черторицкая сподели отличните си впечатления от идеите на младите хора и ги прикани да учат руски език, за да поддържат и занапред традиционно добрите отношения между народите на Русия и България.
Учениците бяха разпределени по своите работни места, които и тази година бчха интересни и разнообразни. Общината, Велинград, кметство Драгиново, РПУ - Велинград, общинската болнища, хотели, аптеки, детски градини и медии приеха младите мениджъри, за да ги запознаят с естеството на работата и всичко, което интересува бъдещите специалисти.
В редакцията на в. “Темпо” дойдоха Жана Янкова, Димка Маркова и Атидже Дживгова от IX а клас, които се оказаха направо колежки. Те са част от екипа, който подготвя училищния вестник “Междучасие”. След като се запознаха с тънкостите на журналистическата работа и как се събират материалите за вестника, момичетата отговориха и на нашия въпрос “Какво за мене може да е интересно в един вестник, за да го прочета?”
Жана Янкова: Би ми било да прочета, ако има рубрика за важните събития в различните училища във Велинград и региона, за културния живот, за постиженията на ученици, учители, писатели, художници и други хора, допринесли за развитието и популяризирането на района.
Димка Маркова: Като читател на различни вестници, мога да кажа, че след като бъде прочетен вестника, се нахвърляме на кръстословиците и загадките. Според мене вестникът трябва да има повече кръстословици, судоку, за да може читателят да продължи да се забавлява и след като е прочел важните новини.
Атидже Дживгова: Като жител на един град е нормално да се интересувам какво се случва в него. Друго нещо, което ще ме накара да си купя един вестник и да го прочета, е колко информация съдържа относно моите интереси като музика и кино. Интересна за мене е развлекателната част, която не само ме забавлява, но и благодарение на която научавам нови неща. Дизайнът също има значение, за да привлече вниманието на един читател.
Георги Дишлянов





This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=8216