КРИМИНАЛНА ХРОНИКА 02.04.13
Дата: Tuesday, April 02 @ 09:50:57 UTC
Topic: Криминална хроника


ТЕЛЕФОН Жена на 78 години от Велинград “изгоря” със сумата от 4000 лева заради нов случай на телефонна измама. Велинградчанката И. П. получила обаждане в дома си, като измамниците изиграли най-популярния си сценарий: съобщили, че неин близък е участвал в пътен инцидент и за да го освободят от ареста, трябва да бъдат платени 4000 лева. Жертвата веднага се съгласила да даде парите и много бързо след това непознат мъж ги взел от дома й. От полицията съобщават, че работата по изясняване на случая продължава.КАРТА Майка и син от Велинград са задържани за кражба на дебитна карта. Сигналът в полицията е подаден от 40-годишната А. П. от Ракитово, която съобщила, че от дамската й чанта е открадната дебитна карта и веднага са изтеглени 300 лева от банкомат. Полицията е заловила 42-годишната Н.М. и нейния син 25-годишен син В. М. Двамата са прекарали по 24 часа в ареста.

ВЕЛОСИПЕД През нощта на 23 срещу 29 март са откраднати велосипед и метални предмети от стопанска постройка в Ракитово, след като е разбит катинара. За кражбата са задържани в ареста ракитовците Ж. Щ., на 30 години и М. Ц., на 18 години.

КОФРАЖ По сигнал, подаден от пловдивска фирма, полицията е разкрила крадец на кофражни елементи. Кофражът бил откраднат от строителен обект на фирмата във Велинград. Задържан е 64-годишен велинградчанин с инициали С. Б. и се води дознание.

РИТЛОВИЦИ Незаконно притежавани ритловици от бял бор са открити от служители на ДГС “Ракитово” в частен двор в Дорково. Дървеният материал е иззет, а 68-годишният С. Д. Е прекарал 24 часа в ареста.

ДРЕГЕР На 30 март при проверка на автопатрул в Ракитово е задържан дорковецът Д. Т., 36 години. Мъжът е шофирал лек автомобил “Пежо” с 1.50 промила алкохол и срещу него се води бързо производство.

СПАСЕН Пожарникари от Велинград помогнаха на пастир, който на 26 март падна в река Чепинска. Заедно със стадото си мъжът преминавал по мост в района на Помпената станция, когато полетял към реката. Дошлият на място екип от огнеборци го е намерил със счупен крак и го отвел в Спешна помощ.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=8217