Споделена красота
Дата: Tuesday, April 02 @ 09:52:30 UTC
Topic:


Навън - мрачно мартенско време, вътре в Художествената галерия - студ. И въпреки това всички, дошли на откриването на традиционната изложба на гоблени на 29 март, изпитаха истинска наслада и заредиха сетивата си с положителни емоции.
“Има нужда от такава изложба, защото във Велинград има много хора, които обичат и създават красота, която искат да споделят с нас”, каза на откриването председателката на сдружението на велинградските жени “Нежна сила” Росица Лебанова.


Тази пролет в изложбата са представени 68 гоблена, изработени от 15 майсторки: Роза Харизанова, Николина Георгиева, Стефка Лазарова, Цвета Андонова-хотел „”Деви”, Радка Тотолакова, Вера Голомехова, Катя Иванова, Мария Табакова, Здравка Атанасова, Нина Цинцева, Светла Делова, Елена Палигорова, Елена Христова, Гинка Христова, Емилия Хаджиева и Цецка Бушова. Всяка от тях е вложила в бодовете и цветовете своето усещане за красота и хармония, а всички заедно превръщат галерията в място, където през целия месец април има какво да се види и научи за изкуството на гобленарството.
Към красотата на багрите тази неделя ще се прибави и красотата на музиката. На 7 април от 11 часа “Нежна сила” кани на матине в галерията, в което ще се включат майстори на китарата и цигулката, а трудът на участничките в изложбата ще бъде почетен с грамоти.
Елена Баева

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=8218